Inghetata cu cafea este una dintre preferatele mele atunci cand vine vorba de inghetata de casa. Varianta pe care v-o aduc astazi este una foarte simpla, mai ales daca aveti si o masina de inghetata la dispozitie. Fara masina de inghetata o sa aveti un pas in plus la modul de preparare, ceea ce nu e chiar un capat de tara, nu-i asa? 😉
Pentru un gust savuros preparati inghetata cu frisca naturala si o cafea de calitate, preparata sub forma de esspresso concentrat. Eu am ales espressorul Avanza de la Melitta, care prepara mai multe tipuri de cafea. Cu Avanza poti pregati in fiecare moment al zilei un espresso, cappuccino sau latte asa cum iti place!
Poti savura espresso, cappuccino sau latte din boabe proaspat rasnite, fara zgomot deranjant! Sistemul de rasnire este realizat dintr-un otel special conceput pentru a macina boabele de cafea rapid si cat mai silențios!
Mai multe detalii despre aparat, despre ce si cate poate sa faca, gasiti AICI
INGREDIENTE
- 395 g lapte condensat indulcit ( 1 cutie)
- 150 ml cafea espresso foarte tare
- 60 g lapte praf
- 400 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Inghetata cu cafea:
Inspiratie pentru aceasta reteta mi-a fost o reteta mai veche, deja publicata pe blog, inghetata vietnameza de cafea.
Am ales sa prepar espresso concentrat, cu cea mai mica cantitate de apa presetata, pana am ajuns la cantitatea pe care mi-am dorit-o, respectiv 150 ml. Puteti folosi si mai multa cafea sau mai putina, in functie de preferinta voastra. Tot in functie de gustul voastru puteti alege unul dintre cele 3 niveluri de intensitate ale cafelei, slab, mediu sau puternic.
Am lasat cafeaua sa se raceasca apoi am amestecat-o cu laptele condensat indulcit si am turnat peste laptele praf pus intr-un castron. Am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena, fara cocoloase. Am turnat apoi si frisca lichida foarte rece, abia scoasa de la frigider.
- in cazul in care nu aveti masina de inghetata mixati frisca lichida pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecati cu restul ingredientelor.
Am turnat compozitia in vasul masinii de inghetata, vas pe care l-am tinut la congelator 24 de ore. Masina de inghetata va procesa compozitia pana va ajunge la consistenta dorita de voi. De obicei, compozitia va deveni pufoasa si isi va dubla volumul.
Am rasturnat intr-o caserola si am dat la congelator, de seara pana dimineata. Inainte de servire inghetata se lasa cateva minute la temperatura camerei, cat sa mai prepari o cafea la espressorul Avanza de la Melitta 😉
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI