Vara, cand e foarte cald afara, ce poate fi mai bun decat o portie de inghetata de casa? Dar cei ce-si aniverseaza ziua in lunile de vara n-ar fi oare incantati de-un tort de inghetata? Ce ziceti? 😉
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 150 g biscuiti Petit Beurre
- 75 g unt
- 1 pliculet de zahar vanilat
- Pentru inghetata de caramel:
- 450 g dulce de leche (lapte condensat caramelizat)
- 600 ml smantana pentru frisca
- Pentru inghetata de vanilie:
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 400 ml smantana pentru frisca
- 200 ml lapte
- semintele de la o pastaie de vanilie, zahar vanilat sau esenta de vanilie
Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie:
Blat de biscuiti pentru Tort de inghetata de caramel si vanilie:
Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.
Rasturnam intr-o tava (23 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.
Inghetata de caramel:
Amestecati intr-un castron dulce de leche cu smantana pentru frisca. Turnati compozitia in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.
In cazul in care nu aveti masina de inghetata, mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Se pune apoi treptat peste dulce de leche, amestecand usor. Se pune intr-o caserola si se da la congelator pana se intareste.
- Pentru un plus de savoare adaugati in inghetata o piscatura de sare de mare. Deliciu! 😉
Punem inghetata in tava, peste blatul de biscuiti si dam la congelator.
Inghetata de vanilie:
Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Compozitia va ramane ca o pelicula pe lingura. Se da deoparte si se lasa la racit.
Crema racita foarte bine se toarna in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.
Inghetata de vanilie se toarna in tava peste inghetata de caramel si se da la congelator pentru cateva ore, pana tortul de inghetata este gata.
Tortul se poate orna cu ciocolata, cu frisca sau cu fructe, in functie de preferinta, chef sau eveniment 🙂
Pofta buna! 😉
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
1 comentariu
Foarte bun!