Inghetata de casa cu vanilie si cacao

de Miha
15 vizualizări
Inghetata de casa cu vanilie si cacao

Astazi va aduc o inghetata de casa cu vanilie si cacao absolut delicioasa. Fara a lua in calcul perioada de congelare, este o reteta rapida si fara preparare termica. Daca mai punem la socoteala faptul ca nu ai nevoie decat de 4 ingrediente, te asigur ca toata vara nu iti va lipsi inghetata din congelator.

Este o inghetata de casa fina si cremoasa, fara ace de gheata, ceea ce este un mare atu avand in vedere ca nu este necesar un aparat de inghetata. O poti face intr-o singura aroma, fie de vanilie, fie de cacao sau ii poti adauga fructe.

Inghetata de casa cu vanilie si cacao

Inghetata de casa cu vanilie si cacao

Astazi va aduc o inghetata de casa cu vanilie si cacao absolut delicioasa. Fara a lua in calcul perioada de congelare, este… Inghetata inghetata de casa cu vanilie si cacao European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 600 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 397 g lapte condensat indulcit
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de cacao

Mod de preparare Inghetata de casa cu vanilie si cacao:

Smantana pentru frisca se pune intr-un bol, se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana incepe sa capete consistenta.

  • zaharul vanilat se poate inlocui cu esenta sau extract de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie

Mixand continuu, se toarna laptele condensat in fir subtire, pana compozitia devine pufoasa.

Din compozitia obtinuta se da deoparte cca 1/3, dar se poate imparti in mod egal sau in functie de cata inghetata de cacao vrei sa ai. Se cerne cacaoa deasupra, dupa care se amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana la omogenizare.

  • in functie de cacaoa folosita si de cat de intens iti doresti gustul poti pune mai multa sau mai putina

Compozitia se pune intr-o caserola, alternand culorile. Se niveleaza, dupa care se trece cu un bat de frigaruie in zig-zag, pentru a obtine efectul marmorat.

  • inghetata se poate aseza si in straturi, dupa preferinta

Pentru o nota crocanta si usor amaruie am presarat deasupra cateva nibs-uri de cacao. Evident, acest pas este absolut optional. Sau puteti pune fructe uscate, miez de nuca sau alune, bucatele de ciocolata…

Se da la congelator pentru cateva ore, eu am lasat peste noapte.

Inghetata se scoat din congelator cu cca 20 de minute inainte de servire.

Pofta buna! 😉

Inghetata de casa cu vanilie si cacao

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de casa cu vanilie si cacaoInghetata de casa cu vanilie si cacaoInghetata de casa cu vanilie si cacao

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

SURSA DE INSPIRATIE

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu