Dimineata e partea mea preferata din zi si stiti de ce? Pentru ca atunci imi pot savura cafeaua preferata si sa fac planuri pentru o zi fructuoasa. Pentru ca mi-e drag sa ma vad cu prietenele mele dragi la cafea si sa ma umplu de optimism si buna-dispozitie pentru intreaga zi. Ati observat si voi, sunt sigura, cuvantul cheie pentru o zi perfecta este… cafea! 😀 Nimic nu se compara cu un espresso intens sau un cappuccino aromat preparate din boabe proaspat rasnite la espressorul automat Avanza, Melitta 😉
Panoul de control al espressorului Avanza este extrem de intuitiv, special realizat pentru ca tu să prepari cafeaua preferata cu o simpla apasare de buton. Ai buton pentru cantitatea de apa, pentru pregatirea unui espresso sau doua simultan, pentru intensitatea cafelei, pentru pregatirea spumei de lapte, dar și acces rapid la programele de autocuratare cu butonul de service.
Mai multe detalii despre aparat, despre ce si cate poate sa faca, gasiti AICI
Si pentru ca iubesc cafeaua, clar e ca deserturile cu cafea sunt in topul preferintelor. Pentru astazi v-am pregatit un tort de inghetata cu cafea, pe care vi-l recomand cu mare drag. Ar fi pacat sa-l savurati doar virtual, mai ales ca nu se face greu deloc. Haideti sa vedeti!
INGREDIENTE
- Inghetata de cafea:
- 395 g lapte condensat indulcit ( 1 cutie)
- 150 ml cafea espresso foarte tare
- 60 g lapte praf
- 400 ml smantana pentru frisca
- Inghetata de ciocolata alba:
- 200 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- 140 g iaurt
- In plus:
- 200 ml espresso foarte tare
- piscoturi
- Pentru ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura mascarpone
Mod de preparare Tort de inghetata cu cafea:
Mai intai vom pregati cafeaua pentru inghetata de cafea, 150 ml de espresso concentrat. Reteta am publicat-o deja AICI
Am lasat cafeaua sa se raceasca apoi am amestecat-o cu laptele condensat indulcit si am turnat peste laptele praf pus intr-un castron. Am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena, fara cocoloase. Am turnat apoi si frisca lichida foarte rece, abia scoasa de la frigider.
- in cazul in care nu aveti masina de inghetata mixati frisca lichida pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecati cu restul ingredientelor.
Am turnat compozitia in vasul masinii de inghetata, vas pe care l-am tinut la congelator 24 de ore. Masina de inghetata va procesa compozitia pana va ajunge la consistenta dorita de voi. De obicei, compozitia va deveni pufoasa si isi va dubla volumul.
Turnam inghetata intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Dam la congelator.
Inghetata de ciocolata alba:
Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. In compozitia bine racita incorporam iaurtul, amestecand bine pana la omogenizare.
Turnam in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut peste noapte la congelator. Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari si va deveni cremoasa.
- inghetata poate prepara si fara masina de inghetata, mixand compozitia pana devine pufoasa, dupa care se amesteca cu iaurt si se da la congelator
Pregatim din nou cca 200 ml espresso concentrat pentru a insiropa piscoturile. Lasam la racit. Indulciti daca o sa considerati ca este necesar, eu am preferat sa simt gustul amarui in contrast cu gustul dulce din inghetata.
Asamblare Tort de inghetata cu cafea:
Peste inghetata de cafea punem un strat de piscoturi insiropate in cafea, inghetata de ciocolata alba partial congelata si inca un strat de piscoturi insiropate in cafea. Invelim bine in folie si dam la congelator pana la congelarea completa. Ideal ar fi sa stea peste noapte.
A doua zi se desface folia, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Se pastreaza la congelator pana in momentul servirii. Inainte de portionare se lasa cateva minute la temperatura camerei.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
4 comentarii
Arata bine in poze si retetata pare destul de simpla, multumesc pentru recomandare!
Felicitari!!Arata senzational!Cata rabdare ai avut sa realizezi un asemenea tort! Sper ca a apreciat sarbatoritul efortul depus!
Multumim pt reteta!
Multumesc!
Cei dragi merita tot ce e mai bun, nu conteaza efortul depus 🙂
Scuze,comentariul era pt tortul de cioco in straturi