Reteta Gogosi simple
In ultima perioada am avut o totala lipsa de inspiratie in ceea ce priveste retetele de prajituri pentru blog, chiar daca in bucataria mea mica si inghesuita am mai incropit cate un desert simplu si rapid, in special pentru copii. Zilele trecute mi-am facut avant 😀 sa framant din nou niste aluat, sa-i bucur cu niste gogosi… gogosi simple, ca ei nu-s pretentioasi, gogosi sa fie! :))
Aluatul este unul simplu, fara oua si fara prea mult zahar. Am considerat ca zaharul de la final, crema de ciocolata Finetti sau dulceata (care si cum a vrut) sunt suficiente pentru a potoli pofta de dulce. 😉

INGREDIENTE
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 7 g drojdie uscata
- ~500 g faina
Mod de preparare Gogosi simple:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine.
Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu gura unui pahar potrivit ca marime taiem cercuri din aluat. Le lasam pe masa vreo 15 minute, atat cat sa creasca putin, apoi le plonjam cu „fundul in sus” 😀 in baie de ulei bine incins. Le coacem pe ambele parti si le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.
Se servesc calde, pudrate cu zahar aromat cu lamaie. 😉 Dupa preferinta fiecaruia, se pot servi si cu crema de ciocolata Finetti sau cu dulceata.
Pofta buna! 😉
Mai multe retete de gogosi gasiti AICI
26 comentarii
Simple sunt cele mai bune! Ca la mama acasa!
Dar in loc de drojdie se poate folosi și bicarbonat de sodiu?
Cristina, de obicei bicarbonatul se foloseste in aluaturile fragede (foi pentru prajitura, fursecuri sau biscuiti) nu la cele dospite.
mai…da’ ce „formoasa” prezentare ;;) ……. ia sa fur si eu de pe aici…..de exemplu o gogoasa. yummyyyyy
Imi vine sa dau fuga la tine da’ mi-e teama ca pana ajung,nu mai ai :-*
O simpla d-asta as manca chiar si la ora asta!
Ce bine arata
nu-i cine stie ce dar e bunnn
apreciez ingeniozitaea gospodinei si ma bucur de reteta recomandata.Produsul (gogosile) sint excelente,Felicitari./
multumesc 🙂
asa se fac fara oua? aceste gogosi, sa ai uitat sa scri.
Nu, n-am uitat. Aluatul este unul simplu, fara oua. Daca vrei neaparat poti pune 1-2 oua, o sa iasa mai bun, dar e bun si asa 😉
Gogosile sunt foarte bune si pufoase si farà lapte si ou (gogosi de post). Aceeasi reteta cu apa in loc de lapte.
Irina, am si varianta de post aici >>> http://www.dulciurifeldefel.ro/gogosi-de-post/ 😉
super reteta, am facut aceste gogosele de mai multe ori, fetita mea e innebunita dupa ele…multumesc
Si eu va multumesc si ma bucur ca va plac! >:D<
Sunt foarte bune 😀
Multumesc pentr-u reteta .acuma al terminata de facut gogosile sint una favola.
da e super
Arata bine 🙂 😀
acuma ma pun sa fac,sper sa imi iasa
pot folosi drojdie uscata? ies la fel de bune?
eu am folosit drojdie uscata in aceasta reteta 😉
multumesc!
Salut! Nu am drojdie uscata, pot pune praf de copt? Multumesc
Daca nu ai drojdie poti incerca reteta asta >>> http://www.dulciurifeldefel.ro/gogosi-cu-iaurt/