Aluat dulce

Gogosi simple

Gogosi simple

Reteta Gogosi simple

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
loading...

In ultima perioada am avut o totala lipsa de inspiratie in ceea ce priveste retetele de prajituri pentru blog, chiar daca in bucataria mea mica si inghesuita am mai incropit cate un desert simplu si rapid, in special pentru copii. Zilele trecute mi-am facut avant 😀 sa framant din nou niste aluat, sa-i bucur cu niste gogosi… gogosi simple, ca ei nu-s pretentioasi, gogosi sa fie! :))

Aluatul este unul simplu, fara oua si fara prea mult zahar. Am considerat ca zaharul de la final, crema de ciocolata Finetti sau dulceata (care si cum a vrut) sunt suficiente pentru a potoli pofta de dulce. 😉

Mod de preparare Gogosi simple:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu gura unui pahar potrivit ca marime taiem cercuri din aluat. Le lasam pe masa vreo 15 minute, atat cat sa creasca putin, apoi le plonjam cu „fundul in sus” 😀 in baie de ulei bine incins. Le coacem pe ambele parti si le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde, pudrate cu zahar aromat cu lamaie. 😉 Dupa preferinta fiecaruia, se pot servi si cu crema de ciocolata Finetti sau cu dulceata.

Pofta buna! 😉

Gogosi simple

Mai multe retete de gogosi gasiti AICI

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Simple sunt cele mai bune! Ca la mama acasa!

  2. mai…da’ ce „formoasa” prezentare ;;) ……. ia sa fur si eu de pe aici…..de exemplu o gogoasa. yummyyyyy

  3. Mena says:

    Imi vine sa dau fuga la tine da’ mi-e teama ca pana ajung,nu mai ai :-*

  4. O simpla d-asta as manca chiar si la ora asta!

  5. Ce bine arata

  6. nu-i cine stie ce dar e bunnn

  7. Pingback: Gogosi simple | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu

  8. anghel george says:

    apreciez ingeniozitaea gospodinei si ma bucur de reteta recomandata.Produsul (gogosile) sint excelente,Felicitari./

  9. anca says:

    asa se fac fara oua? aceste gogosi, sa ai uitat sa scri.

  10. simona says:

    super reteta, am facut aceste gogosele de mai multe ori, fetita mea e innebunita dupa ele…multumesc

  11. Eliza says:

    Multumesc pentr-u reteta .acuma al terminata de facut gogosile sint una favola.

  12. marius says:

    da e super

  13. Ana says:

    Arata bine 🙂 😀

  14. georgiA says:

    acuma ma pun sa fac,sper sa imi iasa

  15. Pingback: reteta simpla de gogosi pufoase | DeWeekend.Ro

  16. Anca says:

    pot folosi drojdie uscata? ies la fel de bune?

  17. Dana says:

    Salut! Nu am drojdie uscata, pot pune praf de copt? Multumesc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: