Gogosi simple

de Miha
973 vizualizări
Gogosi simple

Reteta Gogosi simple

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina

In ultima perioada am avut o totala lipsa de inspiratie in ceea ce priveste retetele de prajituri pentru blog, chiar daca in bucataria mea mica si inghesuita am mai incropit cate un desert simplu si rapid, in special pentru copii. Zilele trecute mi-am facut avant 😀 sa framant din nou niste aluat, sa-i bucur cu niste gogosi… gogosi simple, ca ei nu-s pretentioasi, gogosi sa fie! :))

Aluatul este unul simplu, fara oua si fara prea mult zahar. Am considerat ca zaharul de la final, crema de ciocolata Finetti sau dulceata (care si cum a vrut) sunt suficiente pentru a potoli pofta de dulce. 😉

Mod de preparare Gogosi simple:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu gura unui pahar potrivit ca marime taiem cercuri din aluat. Le lasam pe masa vreo 15 minute, atat cat sa creasca putin, apoi le plonjam cu “fundul in sus” 😀 in baie de ulei bine incins. Le coacem pe ambele parti si le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde, pudrate cu zahar aromat cu lamaie. 😉 Dupa preferinta fiecaruia, se pot servi si cu crema de ciocolata Finetti sau cu dulceata.

Pofta buna! 😉

Gogosi simple

Mai multe retete de gogosi gasiti AICI

poate vă plac și rețetele

28 comentarii

TeoBucatar 30 septembrie 2013 - 21:17

Simple sunt cele mai bune! Ca la mama acasa!

Răspuns
Cristina 15 iunie 2016 - 20:30

Dar in loc de drojdie se poate folosi și bicarbonat de sodiu?

Răspuns
Miha 15 iunie 2016 - 21:21

Cristina, de obicei bicarbonatul se foloseste in aluaturile fragede (foi pentru prajitura, fursecuri sau biscuiti) nu la cele dospite.

Răspuns
Didi 1 octombrie 2013 - 6:31

mai…da’ ce “formoasa” prezentare ;;) ……. ia sa fur si eu de pe aici…..de exemplu o gogoasa. yummyyyyy

Răspuns
Mena 1 octombrie 2013 - 9:40

Imi vine sa dau fuga la tine da’ mi-e teama ca pana ajung,nu mai ai :-*

Răspuns
Simona 1 octombrie 2013 - 21:00

O simpla d-asta as manca chiar si la ora asta!

Răspuns
Eurotrip 4 noiembrie 2013 - 16:44

Ce bine arata

Răspuns
robert 11 noiembrie 2013 - 16:00

nu-i cine stie ce dar e bunnn

Răspuns
anghel george 12 februarie 2014 - 10:19

apreciez ingeniozitaea gospodinei si ma bucur de reteta recomandata.Produsul (gogosile) sint excelente,Felicitari./

Răspuns
Miha 12 februarie 2014 - 20:42

multumesc 🙂

Răspuns
anca 3 mai 2014 - 12:43

asa se fac fara oua? aceste gogosi, sa ai uitat sa scri.

Răspuns
Miha 3 mai 2014 - 12:50

Nu, n-am uitat. Aluatul este unul simplu, fara oua. Daca vrei neaparat poti pune 1-2 oua, o sa iasa mai bun, dar e bun si asa 😉

Răspuns
Irina 14 august 2016 - 11:35

Gogosile sunt foarte bune si pufoase si farà lapte si ou (gogosi de post). Aceeasi reteta cu apa in loc de lapte.

Răspuns
Miha 14 august 2016 - 11:45

Irina, am si varianta de post aici >>> https://www.dulciurifeldefel.ro/gogosi-de-post/ 😉

Răspuns
simona 15 iunie 2014 - 15:21

super reteta, am facut aceste gogosele de mai multe ori, fetita mea e innebunita dupa ele…multumesc

Răspuns
Miha 16 iunie 2014 - 8:41

Si eu va multumesc si ma bucur ca va plac! >:D<

Răspuns
Ana 5 aprilie 2015 - 11:29

Sunt foarte bune 😀

Răspuns
Eliza 13 octombrie 2014 - 19:22

Multumesc pentr-u reteta .acuma al terminata de facut gogosile sint una favola.

Răspuns
marius 5 noiembrie 2014 - 15:32

da e super

Răspuns
Ana 5 aprilie 2015 - 11:32

Arata bine 🙂 😀

Răspuns
georgiA 1 decembrie 2015 - 14:50

acuma ma pun sa fac,sper sa imi iasa

Răspuns
Anca 17 decembrie 2016 - 22:15

pot folosi drojdie uscata? ies la fel de bune?

Răspuns
Miha 18 decembrie 2016 - 9:11

eu am folosit drojdie uscata in aceasta reteta 😉

Răspuns
Anca 18 decembrie 2016 - 15:20

multumesc!

Răspuns
Dana 19 februarie 2017 - 11:14

Salut! Nu am drojdie uscata, pot pune praf de copt? Multumesc

Răspuns
Miha 20 februarie 2017 - 8:08

Daca nu ai drojdie poti incerca reteta asta >>> https://www.dulciurifeldefel.ro/gogosi-cu-iaurt/

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: