Mai zilele trecute la o intalnire intre prieteni, din vorba in vorba, ba despre vreme, ba despre copii, scoli si programe scolare :)) am ajuns a discuta (inevitabil! :D) si despre retete de mancare. Am cam ridicat din spranceana la intrebarea „ai facut vreodata oua pe rosii?” , dar pe masura ce mi se „povestea” reteta, simteam cum salivez de pofta si abia asteptam sa ajung acasa sa fac si eu.
Nu este o mancare pe care sa o poti prezenta (prea) frumos pe farfurie, este o mancare simpla, dar foarte foarte buna. Tocmai de aceea v-o arat si voua, sa va faceti si voi 😉
INGREDIENTE
- 1 ceapa mare
- 1-2 ardei kapia
- 4-5 rosii mari
- 1 capatana usturoi (sau mai putin, dupa gust)
- sare si piper
- busuioc verde
- oregano
- 4 oua
Mod de preparare Oua pe rosii:
Rosiile le oparim, le curatam de pielita si le pasam.
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri de ulei. Se adauga apoi rosiile pasate si ardeiul kapia tocat. Sosul se fierbe pana ajunge la consistenta dorita, amestecand din cand in cand. Aproape de final se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoiul trecut prin presa, busuioc si oregano.
Cand consideram ca sosul nostru este gata punem cate un ou din loc in loc si acoperim cu un capac. Fierbem la foc mic cateva minute, fara sa mai amestecam, pana ouale sunt gata.
Mancarea se serveste calda, cu adaos de paste fierte in apa cu sare sau cu mamaliguta. Fiecare dupa preferinta. 😉
Pofta buna!
3 comentarii
la tine arata f bine in farfurie, nu stiu de ce zici … ieftin si bun. merci 🙂
pfffai…iti dai seama ca maine fac si eu…iar nu am oua ca as face acum :)))
am un muson in gura :))))
si eu prepar cateodata pentru micul dejun ceva asemanator, numai ca pun mai multa ceapa