Gogosi cu iaurt

de Miha
9945 vizualizări
Gogosi cu iaurt

Reteta Gogosi cu iaurt

Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi cu iaurt, cat se poate de rapide 😉 Ingrediente putine si un rezultat delicios.

Gogosi cu iaurt

Gogosi cu iaurt

Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi cu… Aluat dulce Gogosi cu iaurt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • Sos de zmeura:
  • 150 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare Gogosi cu iaurt:

Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

Intr-o cratita sau ceaun se pune ulei la incins.

Cu o lingurita luam din compozitie si cu degetul impingem in baia de ulei. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic.

  • Gogosile nu se vor face mari, altfel exista riscul de a ramane crude la interior.
  • Dupa ce ati plonjat compotitia in ulei lasati cateva secunde si intoarceti pe partea cealalta. Astfel isi vor pastra forma rotunda, frumoasa. Apoi prajiti bine pe toate partile.

Se scot pe un servetel pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sosul de zmeura:

Zmeura se pune intr-o craticioara si se presara zaharul deasupra. Se pune craticioara la foc mic si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita.

  • Trebuie sa aveti in vedere ca sosul se mai ingroasa si dupa racire.
  • Daca doriti il puteti strecura de seminte, asta doar daca doriti un sos foarte fin

gogosi cu iaurt

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Rocsy Ciobanu 11 martie 2013 - 12:13

Super bune, iar zu sosul de zmeura pot sa zic ca sunt dementiale..

Răspuns
Laura Nechita 11 martie 2013 - 12:38

Cum as putea eu sa traversez ziua de azi fara sa fac si eu asa deliciosenii. Nu stiu cand reusesc sa ajung sa le fac, dar sigur lesin pana nu mananc macar una :(((
Indecente, Miha, absolut indecente…atac la rabdarea si rezistenta umana :)))))

Răspuns
Delicias Baruz 11 martie 2013 - 12:59

Se hace la boca agua, qué rico. Un abrazo, Clara.

Răspuns
lulu 11 martie 2013 - 13:10

Vai nu se poate,zmeura preferata mea!!!
ce bune sunt!!

Răspuns
Ana 11 martie 2013 - 14:31

You are the best!! ai cel mai bun blog de retete. Esti minunata!

Răspuns
Haplea 11 martie 2013 - 20:17

Wow cat de bine arata!

Răspuns
Paula Gafitescu 12 martie 2013 - 6:20

Imi lasa gura apa….nu alta 😀 Pupici Miha!

Răspuns
Angi 12 martie 2013 - 7:13

Pfoooaaaa, ce pozeee, ma innebunesti de dimineata! 😀
Arata bestial! 😛
Pupici

Răspuns
Diana 12 martie 2013 - 8:52

Mi s-a facut shtrand in gura , mai Miha :))

Răspuns
Maya 13 martie 2013 - 11:44

Arata fantastic!

Răspuns
Patricia Iordache 25 martie 2013 - 20:49

Draga Miha, zilele acestea sigur fac aceste gogosele 😉 Multumesc pentru reteta!

Răspuns
Teodora 7 noiembrie 2013 - 20:08

Miha, pot folosi iaurt obisnuit in locul celui de baut?

Răspuns
Miha 7 noiembrie 2013 - 21:55

Da, doar sa ai grija si la cantitatea de faina 😉

Răspuns
Geta 26 mai 2014 - 21:56

Sunt minunate,
Tocmai am terminat si eu de prajit gogoselele. Eu am folosit iaurt normal si am pus tot 200 g de faina .Au iesit super .Merci draga Miha !

Răspuns

Lasă un răspuns