Aluat dulce

Gogosi cu iaurt

Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi rapide cu iaurt. Ingrediente putine si un rezultat delicios.

gogosi cu iaurt

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • Sos de zmeura:
  • 150 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar
loading...

Mod de preparare gogosi cu iaurt:

Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

Intr-o cratita sau ceaun se pune ulei la incins.

Cu o lingurita luam din compozitie si cu degetul impingem in baia de ulei. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic.

Gogosile nu se vor face mari, altfel exista riscul de a ramane crude la interior.

Dupa ce ati plonjat compotitia in ulei lasati cateva secunde si intoarceti pe partea cealalta. Astfel isi vor pastra forma rotunda, frumoasa. Apoi prajiti bine pe toate partile.

Se scot pe un servetel pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sosul de zmeura:

Zmeura se pune intr-o craticioara si se presara zaharul deasupra. Se pune craticioara la foc mic si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Trebuie sa aveti in vedere ca sosul se mai ingroasa si dupa racire.

Daca doriti il puteti strecura de seminte, asta doar daca doriti un sos foarte fin

gogosi cu iaurt

Sursa de inspiratie

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Super bune, iar zu sosul de zmeura pot sa zic ca sunt dementiale..

  2. Cum as putea eu sa traversez ziua de azi fara sa fac si eu asa deliciosenii. Nu stiu cand reusesc sa ajung sa le fac, dar sigur lesin pana nu mananc macar una :(((
    Indecente, Miha, absolut indecente…atac la rabdarea si rezistenta umana :)))))

  3. Delicias Baruz says:

    Se hace la boca agua, qué rico. Un abrazo, Clara.

  4. lulu says:

    Vai nu se poate,zmeura preferata mea!!!
    ce bune sunt!!

  5. Ana says:

    You are the best!! ai cel mai bun blog de retete. Esti minunata!

  6. Wow cat de bine arata!

  7. Imi lasa gura apa….nu alta 😀 Pupici Miha!

  8. Pfoooaaaa, ce pozeee, ma innebunesti de dimineata! 😀
    Arata bestial! 😛
    Pupici

  9. Diana says:

    Mi s-a facut shtrand in gura , mai Miha :))

  10. Arata fantastic!

  11. Draga Miha, zilele acestea sigur fac aceste gogosele 😉 Multumesc pentru reteta!

  12. Teodora says:

    Miha, pot folosi iaurt obisnuit in locul celui de baut?

  13. Geta says:

    Sunt minunate,
    Tocmai am terminat si eu de prajit gogoselele. Eu am folosit iaurt normal si am pus tot 200 g de faina .Au iesit super .Merci draga Miha !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: