Reteta Gogosi cu iaurt
Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi cu iaurt, cat se poate de rapide 😉 Ingrediente putine si un rezultat delicios.
INGREDIENTE
- 1 ou
- 200 g iaurt de baut
- 200 g faina
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- ulei pentru prajit
- Sos de zmeura:
- 150 g zmeura congelata
- 3 linguri zahar
Mod de preparare Gogosi cu iaurt:
Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.
Intr-o cratita sau ceaun se pune ulei la incins.
Cu o lingurita luam din compozitie si cu degetul impingem in baia de ulei. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic.
- Gogosile nu se vor face mari, altfel exista riscul de a ramane crude la interior.
- Dupa ce ati plonjat compotitia in ulei lasati cateva secunde si intoarceti pe partea cealalta. Astfel isi vor pastra forma rotunda, frumoasa. Apoi prajiti bine pe toate partile.
Se scot pe un servetel pentru a se absorbi excesul de ulei.
Sosul de zmeura:
Zmeura se pune intr-o craticioara si se presara zaharul deasupra. Se pune craticioara la foc mic si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita.
- Trebuie sa aveti in vedere ca sosul se mai ingroasa si dupa racire.
- Daca doriti il puteti strecura de seminte, asta doar daca doriti un sos foarte fin
14 comentarii
Super bune, iar zu sosul de zmeura pot sa zic ca sunt dementiale..
Cum as putea eu sa traversez ziua de azi fara sa fac si eu asa deliciosenii. Nu stiu cand reusesc sa ajung sa le fac, dar sigur lesin pana nu mananc macar una :(((
Indecente, Miha, absolut indecente…atac la rabdarea si rezistenta umana :)))))
Se hace la boca agua, qué rico. Un abrazo, Clara.
Vai nu se poate,zmeura preferata mea!!!
ce bune sunt!!
You are the best!! ai cel mai bun blog de retete. Esti minunata!
Wow cat de bine arata!
Imi lasa gura apa….nu alta 😀 Pupici Miha!
Pfoooaaaa, ce pozeee, ma innebunesti de dimineata! 😀
Arata bestial! 😛
Pupici
Mi s-a facut shtrand in gura , mai Miha :))
Arata fantastic!
Draga Miha, zilele acestea sigur fac aceste gogosele 😉 Multumesc pentru reteta!
Miha, pot folosi iaurt obisnuit in locul celui de baut?
Da, doar sa ai grija si la cantitatea de faina 😉
Sunt minunate,
Tocmai am terminat si eu de prajit gogoselele. Eu am folosit iaurt normal si am pus tot 200 g de faina .Au iesit super .Merci draga Miha !