Pui cu legume in aluat de foietaj

de Miha
242 vizualizări
Pui cu legume in aluat de foietaj

pui cu legume la cuptor

Atunci cand vreau sa fac ceva bun dar rapid prima idee care-mi vine in minte este cea de friptura de pui cu legume la cuptor. Ideea e ca te poti juca cum vrei cu ingredientele, legumele le poti taia marunt-marunt si obtii astfel un delicios sos pentru paste sau le tai felii si astfel e gata tocanita. 🙂 Dar atunci cand vrei sa alungi putin rutina poti servi acest fel de mancare in cosulete de aluat de foietaj, pui cu legume in aluat de foietaj 😉

Pui cu legume in aluat de foietaj

Pui cu legume in aluat de foietaj

Atunci cand vreau sa fac ceva bun dar rapid prima idee care-mi vine in minte este cea de friptura de pui cu… Mancaruri cu pui Pui cu legume in aluat de foietaj European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 300 g ciuperci de padure
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • aluat de foietaj
  • sare si piper
  • oregano si cimbru uscat
  • 2 linguri coniac
  • ulei de masline

Mod de preparare Pui cu legume in aluat de foietaj:

Intr-un vas termorezistent punem legumele curatate si taiate felii.

pui cu legume la-cuptor

Asezam deasupra legumelor pulpele de pui. Saram si piperam, condimentam cu cimbru si oregano dupa gust. Turnam deasupra pulpelor cele 2 linguri de coniac, cateva linguri cu ulei de masline si putina apa.

pui cu legume la cuptor

Acoperim vasul cu un capac si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute. Scoatem capacul si lasam la cuptor pana pulpele devin rumene si apetisante.

pui cu legume la cuptor

Scurgem legumele de ulei si le punem intr-un castron. Scoatem carnea de pe oase, o maruntim si o punem in castron peste legume. Omogenizam.

Din aluatul de foietaj decongelat taiem cercuri cu care vom tapeta formele de ceramica, unse cu ulei si tot atatea cercuri un pic mai mici cu care vom acoperi umplutura. Umplem formele cu amestecul de legume si carne, punem cate un capac de aluat si ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte.

pui cu legume la cuptor

Dam formele la cuptor pentru vreo jumatate de ora, pana aluatul se rumeneste usor.

Se serveste cald.

Aceasta este reteta cu care am participat la concursul organizat de Teo in colaborare cu Transavia. Nu am castigat marele premiu (felicitari Anca 😉 ) dar am castigat un premiu surpriza, asa… ca-s eu fata simpatica! 😀

pui-cu-legume-la-cuptor-8

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Macy 9 martie 2013 - 11:21

Felicitari pentru premiu. Chiar meriti, pare o reteta delicioasa. O intrebare: de unde ai cumparat formele ramekin? Le tot caut dar nu gasesc:(

Răspuns
Miha 9 martie 2013 - 15:20

Multumesc Macy!
Formele le gasesti in Selgros. 2 marimi chiar. 🙂

Răspuns
Ramo 9 martie 2013 - 12:03

Ti-a luat ceva timp sa gatesti aceasta reteta dar rezultatul e pe masura!Ai incercat sa faci umplutura din ficatei de pui s-au pipote)))?

Răspuns
Miha 9 martie 2013 - 15:21

Ramo, n-am incercat, dar ideea cu ficatei suna bine. 😉

Răspuns
Rocsy Ciobanu 9 martie 2013 - 17:24

Ce imi plac aceste preparate.Foarte gustos!

Răspuns
http://lataifascufetele.blogspot.ro/ 10 martie 2013 - 9:30

Super, super, super
Eu am incercat cu spanac, pentru inceputul asta de primavara iti recomand si tie

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: