Placinta cu carne de curcan

de Miha
1443 vizualizări

Intr-o oarecare seara m-am apucat sa fac curat in biblioteca. M-a cam luat cu rau cand am dat iar de vraful de reviste (culinare, evident!) cumparate de-a lungul vremii. :)) La gandul ca iar trebuie sa le mut dintr-o parte in alta…sa le sterg de praf… am decis ca e vremea sa le dau. Cui le-o vrea. 😀 Dar inainte de a le pune in sacosa nu m-am putut abtine sa le mai rasfoiesc nitel. Si astfel am dat peste aceasta placinta. Cred ca ingredientele erau altele, dar mi-a placut ideea de „constructie”.

Haideti deci sa vedem care-i treaba cu aceasta placinta cu carne si… daca exista cineva care vrea niste reviste, le donez cu draga inima. 🙂

placinta cu carne de curcan

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • ~400 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru uns deasupra:
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • sare si piper
  • In plus:
  • ~50 ml ulei

Mod de preparare Placinta cu carne de curcan:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul, fulgii de ovaz si sarea. Intr-un ibric incalzim usor laptele si uleiul. Turnam peste faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este necesar, in functie de tipul de faina, se mai adauga putin lapte sau faina. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Pieptul de curcan se toaca la robot impreuna cu restul ingredientelor.

Dupa ce aluatul a crescut, se scoate pe masa unsa cu putin ulei si se imparte in bucati. Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie subtire si rotunda. Punem din umplutura de carne pe jumatate din suprafata aluatului si acoperim cu cealalta jumatate formand un „coltunas”. Lipim bine marginile, presand cu degetele.

Punem uleiul intr-o farfurie si trecem fiecare „coltunas” prin ulei pe ambele parti. Ii asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, asezandu-i de jur imprejur tavii, suprapunandu-i.

placinta cu carne de curcan

Intr-un castron batem bine cele 2 oua, saram si piperam dupa gust. Adaugam smantana si omogenizam. Acest amestec il turnam in tava peste placinta. Dam tava la cuptor la foc mediu, pana  se rumeneste frumos deasupra.

Se portioneaza si se serveste calda.

placinta cu carne de curcan

 

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Nati 12 martie 2013 - 14:31

Ce idee faina! Trebuie neaparat sa o incerc!

Răspuns
Laura Nechita 13 martie 2013 - 12:07

da’ pe tine te donezi? :P:P :)))
asa patesc si eu cu revistele; sotul meu ma tot intreaba daca am reusit sa gatesc tot ce era prin ele… nuuuuu:)))
arata fain tare. eu zic sa le pastrezi…:)))

Răspuns
miremirc 14 martie 2013 - 7:40

Am facut si eu asa ceva si stiu ca este foarte buna ! 🙂

Răspuns
pansy 15 martie 2013 - 10:14

o bunatate in mod sigur, de incercat !

Răspuns

Lasă un răspuns