Gem de caise

de Miha
765 vizualizări
Gem de caise

Reteta Gem de caise

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 500 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase.

Eu una abia astept sa fac o reeditare la prajitura Televizor. 😉

Mod de preparare Gem de caise:

Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie.

  • Zeama de lamaie se dauga doar daca fructele sunt foarte dulci sau in functie de cum va place gemul, mai dulce sau mai acrisor

Se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

  • Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fund si pentru a evita astfel afumarea gemului.

Se toarna fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Cum se face gemul de caise

Gem de caise

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

Oana 20 iulie 2011 - 8:35

arata delicios !
Si gustul e si mai delicios :)))))

Răspuns
minoki 20 iulie 2011 - 11:07

Miha, de ce nu vrei sa ne spui de unde iei recipientele astea asa dragute? Te intrebasem si de de popsticles alea de unde le putem procura si nu mi-ai raspuns la intrebare.

Răspuns
gratziela 20 iulie 2011 - 11:09

Un gem grozav, Regele gemurilor, preferatul meu!
O zi placuta!

Răspuns
Miha 20 iulie 2011 - 11:10

Minoki, eu cred doar ca n-ai fost tu pe faza. :p

Răspuns
Miha 20 iulie 2011 - 11:10

Oana, multumesc! :*

Răspuns
Ancuta 20 iulie 2011 - 11:56

Foarte bun si aromat. Pupici!

Răspuns
Daniela 20 iulie 2011 - 12:19

Vreau gem de caise… anul asta copacul meu a facut nik, adica nimic macar sa gust… iar de cumparat nu ma indur, la ce mari sint preturile… Dau la schimb ce vrei, doar trimitemi un borcanel…

Răspuns
Oana D. 20 iulie 2011 - 12:25

Ahhh, deja salivez, Miha, :)) ce bun tre’ sa fie gemul asta!

Răspuns
sarah 20 iulie 2011 - 12:42

foarte bun si frumos colorat gemul tau.te invidiez.la mine sunt in plin sezon caisele si piersicile dar asa rau ma chinuie lenea zilele astea,ceva de groaza.poate-mi trece lenea ca ar fi pacat sa ratez un asa gem.pupicei

Răspuns
Carmen 20 iulie 2011 - 13:36

Ah, de cand n-am mai mancat un gem de caise, e atat de bun si aromat! Poate imi fac curaj sa-l pregatesc si eu zilele astea 🙂

Răspuns
Simona Patras 20 iulie 2011 - 13:45

Ce bine arata !!!!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 20 iulie 2011 - 13:49

Gemul de caise este preferatul meu.Arata bine si frumos colorat.Sa-l papati sanatosi.Pup.

Răspuns
Mihaela 20 iulie 2011 - 14:46

Imi aminteste de gemul mamei 🙂 ce bun si aromat! si frumos prezentat!

Răspuns
FLORY 20 iulie 2011 - 17:02

Imi place tare mult cum arata,are o culoare minunata iar gustul tre sa fie pe masura!pupici !

Răspuns
TeoBucatar 20 iulie 2011 - 17:19

Gemul de caise e delicios!E singurul pe care am reusit sa-l fac anul asta,pentru ca nu am putut renunta la el…

Răspuns
Danutza 20 iulie 2011 - 17:52

Caisele au o aroma deosebita! Gemul cred ca merge de minune la niste clatiteee:)

Răspuns
Table 20 iulie 2011 - 20:38

yumy yummy !!! parca simt gustul caiselor pe varful limbii 😀

Răspuns
Dana2dor 20 iulie 2011 - 20:56

Arata minunat, iar vasutele sunt superbe!

Răspuns
miremirc 21 iulie 2011 - 5:45

seamana cu gemul de caise pe care-l face mama 🙂 si e bun bun, iar culoarea naturala

Răspuns
alina.mirela 21 iulie 2011 - 6:01

arata de-a dreptul superb .!!!!!!!!!!!!!
si nici nu mai stiu din ce secol n-am mai mancat…..

Răspuns
catkitchen 21 iulie 2011 - 6:58

este gemul meu preferat …. ce culoare frumoasa are !!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: