Bezele cu nuca si migdale

de Miha
25465 vizualizări
BEZELE CU NUCA SI MIGDALE

Pentru ca urmeaza perioada sarbatorilor, perioada in care ne raman multe albusuri de la diverse preparate, va aduc astazi o idee de valorificare a acestora. Cum sa le aruncam cand se pot face atat de multe bunatati? Dintre toate Rulada Pavlova ramane favorita pe vecie, dar si aceste bezele cu nuca si migdale sunt delicioase si merg foarte bine pe platourile cu fursecuri si prajituri pentru Craciun 😉 Se aseamana destul de mult cu reteta de pricomidale 😉

BEZELE CU NUCA SI MIGDALE

Bezele cu nuca si migdale

Pentru ca urmeaza perioada sarbatorilor, perioada in care ne raman multe albusuri de la diverse preparate, va aduc astazi o idee de… Dulciuri bezele cu nuca, pricomigdale European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.4/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 250 g albus
  • 300 g zahar
  • 100 g migdale fara coaja
  • 200 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale, optional

Mod de preparare Bezele cu nuca si migdale:

Nuca si migdalele se mixeaza la robot, cat mai fin.

Punem o cratita cu apa la incalzit.

Intr-un catron incapator punem albusurile, un praf de sare zaharul. Amestecam si punem castronul peste cratita cu apa care fierbe. Amestecand continuu fierbem compozitia de albusuri pana cand acestea se infierbanta si veti simti ca „pisca” la deget 😀 Zaharul trebuie sa fie in totalitate topit si sa nu se simta granule de zahar

Dam deoparte si mixam albusurile calde pana se racesc si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam nuca si migdalele, esenta de vanilie si 2 picaturi de esenta de migdale

  • se pot folosi doar nuci sau doar migdale, in functie de preferinta si gustul vostru
  • esenta de migdale nu este absolut necesara, dar mie imi place pentru ca accentueaza gustul nucilor
  • puteti aroma cu orice esenta aveti si va place

Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Compozitia o transferam intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.

Se scot pe un gratar cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.

Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata sau cacao, dar noi le-am savurat ca atare.

Pofta buna! 😉

Bezele cu nuca si migdale

RETETA IN IMAGINI

Bezele cu nuca si migdaleBezele cu nuca si migdale

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

 

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Ani iakab 20 noiembrie 2021 - 17:28

Super bune rețetele ,am făcut și eu câteva și sunt delicioase!

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2021 - 14:37

Multumesc frumos

Răspuns
Olivia 21 noiembrie 2021 - 11:02

As avea o intrebare:cum se obtin migdalele fara coaja? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2021 - 11:12

Buna ziua Olivia
Uite aici explicat mai pe larg: https://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/cum-se-decojesc-migdalele-crude-8400
Dar daca vrei o varianta rapida si mai usoara… cumpara fulgi de migdale 😉

Răspuns

Lasă un comentariu