Cornulete fragede cu gem si nuca

de Miha
18173 vizualizări
Cornulete fragede cu gem si nuca

Reteta Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… “cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti.

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o… Fursecuri cornulete fragede, cornulete cu gem, cornulete cu nuca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 250 ml ulei
  • 125 ml vin alb
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet coaja de portocale Finesse
  • 5 g drojdie uscata
  • faina cat cuprinde (500-600 g )  
  • Umplutura :
  • ~150 g nuca macinata
  • 2-3 linguri gem de prune
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare Cornulete fragede cu gem si nuca:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de portocale. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul si vinul. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin vin daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale/uleios
  • in loc de vin puteti folosi bors proaspat, vor iesi la fel ca cele de AICI

Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.

Intr-un castron amestecati nuca macinata cu gemul de prune

  • puneti atata gem cat sa se lege nuca
  • puteti folosi si alt gem, de care aveti si care va place
  • gustati, apoi daca o sa considerati necesar adaugati zahar

Se pune la baza cate o lingurita de umplutura de nuca cu gem, apoi se ruleaza strans catre varf.

Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Cornulete fragede cu gem si nuca

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede cu gem si nucaUmplutura de gem cu nuca pentru cornuletecum se fac cornuleteCornulete fragede cu gem si nucaCornulete fragede cu gem si nucaCornulete fragede cu gem si nuca

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Olivia 9 decembrie 2019 - 12:49

Minunate,intr-adevar pentru sarbatori si nu numai.

Răspuns
Miha 10 decembrie 2019 - 8:34

multumesc, Olivia

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: