Chec cu lamaie si bezea

de Miha
239 vizualizări
Chec cu lamaie

Daca va place gustul de lamaie in prajituri, combinat cu o bezea delicioasa, ati gasit reteta perfecta pentru un inceput de zi minunat. Aceste chec cu lamaie si bezea este perfect langa o cana de cafea pentru parinti sau una cu lapte pentru copilasi.

Chec cu lamaie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 140 g faina
  • 60 g lapte praf
  • 50 ml ulei
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 2-3 linguri cacao neagra

Mod de preparare Chec cu lamaie si bezea:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga uleiul in fir subtire, apoi sucul de lamaie. La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana suprafata checului devine lucioasa si usor aurie.

Intre timp pregatim bezeaua:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul putin cate putin mixand bine bine pana obtinem o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Aromam cu vanilie dupa gust.

Scoatem tava de chec din cuptor si pe toata suprafata checului pudram cacao neagra, 2-3 linguri. Acoperim totul cu bezea si dam din nou la cuptor la foc mare, pana bezeaua se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, se scoate pe un platou si se portioneaza dupa dorinta.

Chec cu lamaie, cacao si bezea

poate vă plac și rețetele

31 comentarii

ophelia1983 21 iulie 2011 - 9:14

Doamne ,Miha, cand ai atata timp sa faci mereu ceva dulce? checuletul asta cred ca mi-ar placea: ca doar imi palce lamaia si bezeaua….yam….pacat ca deja mi-am baut cafeaua! :)- ca lauam o bucata de la tine…oare nu inventeaza astia teleportarea? sa imi teleportezi si mie niste checulet? 🙂

Răspuns
Mimmi 21 iulie 2011 - 10:36

Cred ca a fost foarte bun cu bezea !

Răspuns
Ancuta 21 iulie 2011 - 11:14

Ce combinatie buna. Pupici!

Răspuns
Michelle 21 iulie 2011 - 11:24

ce bine arata

Răspuns
gratziela 21 iulie 2011 - 12:29

Foarte bun!

Răspuns
minoki 21 iulie 2011 - 13:03

Mie mi se pare ca a iesit cam turtit.

Răspuns
gaby_d 21 iulie 2011 - 14:25

Da’ cacao..pt ce?
Asa il faceai pe el cu cacao…
:)))

Răspuns
Miha 21 iulie 2011 - 14:37

Multumesc fetelor! >:d<

Răspuns
Miha 21 iulie 2011 - 14:38

Minoki, cred ca azi nu ti-ai sters ochelarii. :))

Răspuns
Miha 21 iulie 2011 - 14:39

Gabi, cacaoa e… ca sa fie. :)) Sau.. de ce nu? :)) Nu l-am facut pe el cu cacao, pen’ ca e deja cu lamaie. :))

Da’ po’ sa faci tu si sa-mi spui cum e. Promit sa fac si eu dupa aceea. :))

Răspuns
sarah 21 iulie 2011 - 17:17

cat mai ai timp sa faci atat de multe bunatati?pupicei

Răspuns
gaby_d 21 iulie 2011 - 17:24

Mai..eu am intrebat doar asa..
ca in general ceva ori se pudreaza (fie cafea, cacao, zahar pudra, etc ) fie se glazureaza, fie se pune bezea sau frisca.
Ambele..nu le vad sensul odata ce deja era aromat cu lamaie:)
Lamaie, cacao, bezea..in viziunea mea nu se pupa.
Dar nah..e doar parerea mea 🙂

Răspuns
Miha 21 iulie 2011 - 17:39

Gabi, eu am avut in cap ideea de la un alt chec ce l-am facut candva, doar ca acum a fost altceva. Am vrut ca acel strat fin si subtire de cacao sa delimiteze stratul de bezea de cel de chec si sa mai “taie” nitel din dulceata bezelei.

http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/12/chec-din-albusuri-2.html

Si a fost bun, dar na…e vorba de gusturi care nu se discuta.

Răspuns
Oana D. 22 iulie 2011 - 6:54

Eu bezea nu i-as pune ca nu ma pricep s-o fac crocanta, dar in rest deja salivez la gandul unui desert cu gust de lamaie.

Răspuns
VicainCucina 22 iulie 2011 - 7:48

mmmmmmmm arata delitios !!!!Ce aparat de fotografiat ai?Faci niste foto superbe…clar ca mai mult datorita maiestriei tale..

Răspuns
Anonymous 22 iulie 2011 - 11:19

Bunuuuuuuuuuuuuuuuuut ! Dar nici incontrarea cu Gaby , nu-i de colo … hihihi .
Diana

Răspuns
BărbatLaCratiţă 22 iulie 2011 - 11:22

Minoki zicea ca este cam turtit checul, dar mie nu mi se pare. Eu cred ca l-as face doar de vreo doua degete 🙂 Maxim! Sa pun accentul pe bezea…

Răspuns
gaby_d 22 iulie 2011 - 19:04

Diana, de ce intepretezi ca incontrare?
Din pacate cuvintele nu au ton (am zis-o de nenumarate ori pe net) si fiecare o ia cum vrea.
Eu discutasem doar pe marginea retetei (nu inafara) dandu-mi o parere, nu am zis ca nu e bun, ci doar intrebasem (a se vedea semnul de dupa fraza mea).
Nu cred ca e primul comentariu al meu pe blogul Mihai si nu cred ca ai vazut vreodata ceva scris de mine, neplacut 🙂

Acum inteleg de ce m-ai intrebat si ciuperci si paste?….

Răspuns
minoki 22 iulie 2011 - 19:13

Pentru Barbatul de la cratita, nu conteaza degetele pana la urma. Gustul este important, si va zic ca e chiar buna prajitura.

Răspuns
Miha 22 iulie 2011 - 20:06

Diana, a fost doar o discutie amicala. Si sper sa fi fost inteleasa ca atare. De toata lumea. 🙂

Pupici! :*

Răspuns
Miha 22 iulie 2011 - 20:07

Sarah, pup si eu. Timp daca nu am…imi fac! :)))

Răspuns
Miha 22 iulie 2011 - 20:08

Oana, bezeaua asta nu e crocanta. Doar putin la exterior, in interior e moale si pufoasa. 😉

Răspuns
Miha 22 iulie 2011 - 20:17

Vica, multumesc! :* Folosesc un Nikon P100

Răspuns
Miha 22 iulie 2011 - 20:18

Uite si un Barbat care stie ce vrea! :))) Bravo Robert!

Răspuns
Miha 22 iulie 2011 - 20:19

Minoki, ma bucur ca ai fost satisfacuta! :)))

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 23 iulie 2011 - 14:23

Superb arata chiar vreau sa il testez !

Răspuns
Anonymous 23 iulie 2011 - 19:29

faza cu teleportarea ii mortala , schiar ca ar fi fain sa se inventeze.
checul de lamaie o idee superba pt caldurile astea

Răspuns
nico 24 iulie 2011 - 9:00

in loc de lapte praf ce se poate pune?

Răspuns
Miha 24 iulie 2011 - 10:46

Nico, laptele praf ii da o aroma deosebita. Il poti scoate daca doresti si mai pui faina, pana ajungi la consistenta dorita, cea a unei smantani groase.

Răspuns
Miha 24 iulie 2011 - 10:47

Teleportarea mi-ar placea si mie. M-as teleporta prin multe bucatarii. :))))

Răspuns
Miha 24 iulie 2011 - 10:48

Multumesc Silvia draga! Sper sa-ti placa. Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: