N-am mai mancat friganele de multa, multa vreme. Nu stiu cum, dar n-am pregatit niciodata acest desert pentru copii. Si cum aveam ceva paine veche de vreo 2 zile, am facut aceste friganele dulci, in ideea de a le arata unul din acele dulciuri pe care le manca mami cand era mica. :))
Ingrediente
- 2 oua
- 1 lingura zahar
- 400 ml lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
- felii de paine
Mod de prepapare Friganele dulci:
Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul si extractul de vanilie. Turnam incet laptele si omogenizam.
Inmuiem feliile de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit in tigaia cu putin ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc calde. Adaugati o lingura de inghetata de ciocolata, cateva fructe de padure si putin sos de ciocolata. Veti avea un mic dejun fabulos. 😉 Sau cina! :))
3 comentarii
O bunatate!
waw, ce friganele deosebite 😉
Si eu ii fac baietelului meu si ii plac foarte mult.