Multa vreme m-am ferit sa fac risotto, mi se parea asa o chestie ce numai cei foarte priceputi in bucatarie stiu sa o faca. Pana la urma, dupa ce-am mai citit pe ici pe colo, nu mi s-a parut a fi chiar asa. Trebuie doar putin timp disponibil doar pentru asta.
Ceea ce m-a determinat pana la urma sa incerc sa fac risotto a fost movila de urzici ce-o aveam pe masa si faptul ca trebuia neaparat sa profitam de ele. :)) Cum mancare de urzici nu se pune problema sa fac, decat daca as vrea sa mananc singura :)) am optat pentru varianta cea mai putin „strambacioasa” 😀
Ingrediente
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 cana orez
- 2 cani supa de legume (calda) sau apa
- 1 pahar de vin alb sec
- 1/2 capatana de usturoi
- sare si piper
- 50 g parmezan ras
- urzici (in functie de preferinte si de cat de verde :)) vreti sa iasa risotto)
Mod de preparare Risotto cu urzici:
Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape. Se caleste pana devine translucid.
Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade zeama, amestecand din cand in cand. Adaugam cate jumatate de cana de supa si amestecam pana toata supa este incorporata. Nu adaugam alta supa pana cea dinainte nu este bine evaporata. Asezonam cu sare si piper.
Cand punem ultima parte de supa adaugam si urzicile tocate marunt si usturoiul tocat. Inainte de a stinge focul adaugam parmezanul ras si acoperim cu un capac.
Se serveste cald, ca atare sau ca garnitura.
3 comentarii
Imi place cum ai folosit urzicile in bucatarie,avand in vedere ca altfel nu s-ar fi mancat. 🙂
O reteta adevarata de risotto, cu gust bun si mai ales sanatoasa datorita urzicilor.
Din ,,cauza” ta , am iesit azi sa cumpar urzici … insa cred ca astia din piata , vor sa-si scoata cheltuielile de peste iarna cu amaratele astea de urzici … a trebuit sa dau 15 lei pe cateva , pffffffffffffffff :))=)); abia astept sa le gatesc
Nici eu nu ma omor dupa urzici…dar in aceasta varianta….foarte tentant!