Desert cu frisca si mure

de Miha
246 vizualizări

E tare bun foietajul facut in casa, dar la fel de bun e si cel cumparat. 🙂 Te scoate de indata din incurcatura daca ti se anunta musafiri sau daca vrei sa mananci ceva bun, dar nu prea ai chef  sau timp de stat la bucatarie.

Pentru azi, un desert rapid si savuros pana la ultima… mura! :))

desert rapid cu frisca si mure

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • mure sau alte fructe, dupa preferinta
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
  • sos de ciocolata, pentru servit

Mod de preparare Desert cu frisca si mure:

Aluatul de foietaj decongelat se taie dreptunghiuri potrivit de mari. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 20  de minute, pana aluatul se “infoaie” si se rumeneste usor. Se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Frisca se pune peste fiecare dreptunghi de foietaj si se acopera cu fructe.

La servire se suprapun cate 2 si se stropesc cu sos de ciocolata.

Pofta buna si o saptamana asa cum va doriti! 😉

desert rapid cu frisca si mure

poate vă plac și rețetele

25 comentarii

Laura Nechita 18 martie 2013 - 10:37

am intrat aici si ma tot uit la tastaura ca nu stiu ce sa spun…mi-am inghitit cuvintele!
vrei sa iti spun ca arata demential? :))))
iar tu sa imi spui ca are un gust bestial??? :((((
am plecat cu colindul :P:))))

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 11:48

Multumesc Laura.
Na…acu ce sa fac? Sa spun ca n-o fo’ bun? :))))

PS: sa stii ca astept croaziera aia! :))))))

Răspuns
Laura Nechita 19 martie 2013 - 13:46

in jurul lumii te-as trimite :)))

Răspuns
Miha 19 martie 2013 - 14:53

:))))))

Răspuns
lulu 18 martie 2013 - 10:58

Sa nu razi,dar am si eu o reteta asemanatoare numita TARTA NAPOLEON de la Ana Olson,nu am facut-o desi e foarte usoara pentru ca nu am stiut cum se mananca!!!!!!!!!!!!ha,ha poate vei spune:cu mana!!!!
E minunata,felicitari harnicutzo!!!

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 11:52

Multumesc Lulu!
Eu am vazut pe un site rusesc tort Napoleon si tare mi-a placut cum arata. Dar din cate-mi amintesc era cu nuca, nu cu fructe.

Răspuns
Rocsy Ciobanu 18 martie 2013 - 11:01

Nici nu trebuie sa ne mai zici ca e bun pentru ca pozele zic totul..Super delicios!

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 11:52

Multumesc Rocsi! >:D<

Răspuns
gaby_d 18 martie 2013 - 11:29

Minunat desertul , super combinatia! O saptamana buna!

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 11:54

Multumesc Gabi! Toate bune si tie! >:D<

Răspuns
Ramo 18 martie 2013 - 11:59

Un singur cuvant:decadent!!

Răspuns
Miha 18 martie 2013 - 12:12

Cam asa Ramo, cam asa… 😉

Multumesc! >:D<

Răspuns
Nati 18 martie 2013 - 14:34

Of of, cum arata, chit ca te murdaresti pina la urechi cind maninci. :))

Răspuns
Beth 18 martie 2013 - 14:58

Excellent dessert une vrai délice!

Bisous

Răspuns
AlinaS. 18 martie 2013 - 16:45

Ce bine arata si ce rapid se fac. Merita incercate si gustate. pup

Răspuns
Miha 19 martie 2013 - 14:54

Merita 😉

Răspuns
Teobucatar 18 martie 2013 - 18:18

Excelent! Ador desertul asta!

Răspuns
Miha 19 martie 2013 - 14:54

Multumesc! >:D<

Răspuns
Paula Gafitescu 19 martie 2013 - 6:19

Prea bine arata!!! Miha draga, tu vrei sa ne faci in ciuda, nu? 😀

Răspuns
Miha 19 martie 2013 - 14:54

Nu, doar pofta! 😉 :)))))

Răspuns
dragutza 23 martie 2013 - 6:36

super faina <3 <3 🙂 🙂 :* :*

Răspuns
dragutza 23 martie 2013 - 6:37

e super faina prajitura <3 <3 :* :*

Răspuns
Miha 23 martie 2013 - 12:03

Ma bucur ca-ti place! >:D<

Răspuns
Sabina 20 decembrie 2014 - 16:02

Ce faci daca nu mananci tot foietajul intr-o zi? il pui asa ornat la frigider .. sau cum ? 😕

Răspuns
Miha 20 decembrie 2014 - 16:36

Da, se poate pastra la frigider, dar nu prea mult pentru ca se inmoaie.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: