Propun producatorilor sa puna pe ambalajul produselor si o eticheta pentru sotii neavizati trimisi la cumparaturi de nevestele gospodine. Uite eu, de exemplu, s-a intamplat sa primesc un pachet de piscoturi pe care era scris „piscoturi” dar nu erau cele ce-mi trebuia mie, ci mai degraba ceva ce semanau cu niste fursecuri :))))
Pana la urma mi-am schimbat planurile cu mascarponele ce-l aveam deja in frigider si am facut acest desert la pahar cu ananas si capsuni. Pana la urma, tot raul spre bine… desertul s-a mulat perfect pe lipsa mea acuta de timp, dar si pe nevoia de ceva dulce, bun si racoros 😉
Ingrediente
- Pentru crema:
- 100 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- In plus:
- piscoturi
- ananas bucati (din compot)
- capsuni
Mod de preparare Desert la pahar cu ananas si capsuni:
Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama.
Capsunile le mixam cu blenderul vertical.
Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.
Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar cat sa se omogenizeze.
Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
In pahare inalte asezam in straturi: cubulete de ananas, piscoturi, crema de mascarpone, sos de capsuni.
Pofta buna! 😉