Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu nuca si crema caramel

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

De obicei pastrez albusurile la congelator, atunci cand imi raman de la alte preparate. In special de la inghetata de casa 😉 Uneori insa, prefer sa fac cate o prajitura sau chec, sa fie in plus pe langa inghetata. Asa-i cand sunt pofticiosi prin zona :))))

Astazi v-am adus o rulada cu nuca si crema caramel. O bunatate, pe cuvant! 😉

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt
loading...

Mod de preparare Rulada cu nuca si crema caramel:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

In budinca fierbinte incorporam untul si amestecam bine pana compozitia devine omogena. Lasam la racit.

Crema caramel bine racita o punem in strat uniform peste blatul de rulada ce l-am scos de pe hartia de copt. Rulam cat de strans putem. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema caramel

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. superba rulada!

  2. Crema caramel ma interesa cel mai mult, dar rulada ti-a iesit excelenta, o voi incerca si eu!

  3. Popescu Rodica says:

    Gustoase si delicioase.

  4. daniela says:

    Buna am si eu o intrebare daca nu am amidon cu ce il pot inlocui??

  5. daniela says:

    Multumesc

  6. cata says:

    am facut rulada, dar cu blat cu vanilie,foarte buna.crema o sa o folosesc si ptr un tort. multumim

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: