Rulada cu nuca si crema caramel

de Miha
10116 vizualizări
Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

Astazi v-am adus o rulada cu nuca si crema caramel. O bunatate, pe cuvant! 😉

De obicei pastrez albusurile la congelator, atunci cand imi raman de la alte preparate. In special de la inghetata de casa 😉 Uneori insa, prefer sa fac cate o prajitura sau chec, sa fie in plus pe langa inghetata. Asa-i cand sunt pofticiosi prin zona :))))

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

Rulada cu nuca si crema caramel

Astazi v-am adus o rulada cu nuca si crema caramel. O bunatate, pe cuvant! 😉 De obicei pastrez albusurile la congelator, atunci… Rulade Rulada cu nuca si crema caramel European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt

Mod de preparare Rulada cu nuca si crema caramel:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

In budinca fierbinte incorporam untul si amestecam bine pana compozitia devine omogena. Lasam la racit.

Crema caramel bine racita o punem in strat uniform peste blatul de rulada ce l-am scos de pe hartia de copt. Rulam cat de strans putem. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema caramel

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Sorina 6 august 2015 - 21:57

superba rulada!

Răspuns
Retete-vechi-si-noi 12 decembrie 2015 - 15:17

Crema caramel ma interesa cel mai mult, dar rulada ti-a iesit excelenta, o voi incerca si eu!

Răspuns
Popescu Rodica 3 februarie 2016 - 19:33

Gustoase si delicioase.

Răspuns
Miha 4 februarie 2016 - 16:42

Multumesc 🙂

Răspuns
daniela 6 septembrie 2016 - 23:04

Buna am si eu o intrebare daca nu am amidon cu ce il pot inlocui??

Răspuns
Miha 7 septembrie 2016 - 8:51

Amidonul se poate inlocui cu faina

Răspuns
daniela 7 septembrie 2016 - 11:16

Multumesc

Răspuns
cata 20 februarie 2017 - 22:32

am facut rulada, dar cu blat cu vanilie,foarte buna.crema o sa o folosesc si ptr un tort. multumim

Răspuns

Lasă un răspuns