Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu nuca si crema caramel

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

De obicei pastrez albusurile la congelator, atunci cand imi raman de la alte preparate. In special de la inghetata de casa 😉 Uneori insa, prefer sa fac cate o prajitura sau chec, sa fie in plus pe langa inghetata. Asa-i cand sunt pofticiosi prin zona :))))

Astazi v-am adus o rulada cu nuca si crema caramel. O bunatate, pe cuvant! 😉

Rulada cu blat de nuca si crema de caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt

Mod de preparare Rulada cu nuca si crema caramel:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

In budinca fierbinte incorporam untul si amestecam bine pana compozitia devine omogena. Lasam la racit.

Crema caramel bine racita o punem in strat uniform peste blatul de rulada ce l-am scos de pe hartia de copt. Rulam cat de strans putem. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema caramel

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. superba rulada!

  2. Crema caramel ma interesa cel mai mult, dar rulada ti-a iesit excelenta, o voi incerca si eu!

  3. Popescu Rodica says:

    Gustoase si delicioase.

  4. daniela says:

    Buna am si eu o intrebare daca nu am amidon cu ce il pot inlocui??

  5. daniela says:

    Multumesc

  6. cata says:

    am facut rulada, dar cu blat cu vanilie,foarte buna.crema o sa o folosesc si ptr un tort. multumim

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]