Prajitura cu crema mascarpone si fructe

de Miha
1038 vizualizări
Prajitura cu mascarpone si fructe

Trebuie sa incercati si voi aceasta Prajitura cu crema mascarpone si fructe. Este atat de buna si atat de usor de preparat incat ar fi pacat sa nu o pregatiti si voi. Din punctul meu de vedere este ideala pentru masa de Paste, dar o puteti face oricand aveti chef si pofta de ceva bun, bun de tot.

Prajitura cu mascarpone si fructe

Prajitura cu crema mascarpone si fructe

Trebuie sa incercati si voi aceasta Prajitura cu crema mascarpone si fructe. Este atat de buna si atat de usor de preparat… Prajituri prajitura cu crema mascarpone si fructe European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g fructe proaspete (capsuni si afine)
  • frunze de menta

Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si fructe:

Blat de prajitura:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie), pentru cca 20-25 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il lasam sa se raceasca.

Crema de mascarpone cu frisca:

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.

Asamblare Prajitura cu crema mascarpone si fructe:

Blatul este moale si foarte pufos si dupa gustul meu nu necesita insiropare, dar daca voua va place il puteti insiropa dupa plac cu lapte indulcit si aromat cu vanilie, cu sirop de zahar ars sau cu ceva mai puternic si aromat gen coniac sau rom 😉

Peste blatul bine racit se aseaza crema in strat uniform. Va puteti ajuta de un posh sau o puneti pur si simplu peste blat si nivelati cu o spatula. Asezati deasupra fructe proaspete (puteti folosi orice fructe va plac voua), ornati cu frunze de menta si dati la frigider pentru macar 1 ora, cat sa se imprieteneasca toate aromele 🙂

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari de retete va astept si pe pagina de Facebook, DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns