Pasca cu ciocolata si blat pufos

de Miha
726 vizualizări
Pasca cu ciocolata si blat pufos

Astazi va aduc o reteta de Pasca cu ciocolata si blat pufos, absolut delicioasa. Reteta a fost initial un experiment, eram tare curioasa de cum o sa iasa la cuptorul pe gaz, cu care deocamdata nu sunt foarte buna prietena. Cumva am fost multumita de rezultat, gustul este delicios, dar blatul se lasa mult sub greutatea cremei de ciocolata. De aceea data viitoare, voi incerca sa fac invers, sa coc mai intai crema de branza si apoi sa adaug si compozitia pentru blat. Voi alegeti varianta pe care o doriti si m-as bucura sa imi spuneti cum v-a iesit 😉

Reteta de astazi nu este nici pe departe o pasca traditionala, mai degraba o prajitura cu crema de branza si ciocolata, pe care o puteti prepara oricand nu numai de Pasti.

Pasca cu ciocolata si blat pufos

Pasca cu ciocolata si blat pufos

Astazi va aduc o reteta de Pasca cu ciocolata si blat pufos, absolut delicioasa. Reteta a fost initial un experiment, eram tare… Retete de prajituri pasca cu ciocolata si blat pufos European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocale si vanilie, dupa gust
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de branza
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare Pasca cu ciocolata si blat pufos:

Blat:

Ouale intregi, peste care am presarat un praf de sare, le-am mixat foarte bine pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana compozitia de oua a devenit cremoasa. Am adaugat apoi esenta de vanilie, coaja rasa de portocale si uleiul. Am incorporat cu o spatula, dupa care am cernut deasupra faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat totul foarte bine, cu miscari de jos in sus.

Am turnat compozitia pentru blat intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 20 de minute, pana blatul s-a rumenit usor si a devenit ferm la atingere.

Umplutura de ciocolata:

Am topit ciocolata pe baie de aburi si am lasat-o la racit, pana la temperatura camerei.

In vasul mixerului am pus mascarponele, crema de branza, zaharul pudra vanilat si ouale. Am mixat totul foarte bine, pana am obtinut o compozitie omogena. Am adaugat si ciocolata topita si racita si am amestecat din nou pana aceasta s-a incorporat foarte bine.

  • puteti folosi doar mascarpone sau doar crema de branza sau chiar branza de vaci dulce (nu foarte uscata)
  • puteti folosi si ciocolata amaruie, caz in care gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca este necesar

Peste blatul copt am turnat crema de branza cu ciocolata si am nivelat-o in strat uniform. Am dat din nou la cuptor pentru cca 35 de minute, pana crema de branza a inceput sa se rumeneasca usor. Am lasat sa se raceasca pana la temperatura camerei dupa care am dat la frigider peste noapte.

Pofta buna! 😉

Pasca cu ciocolata si blat pufos

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu ciocolata si blat pufos

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns