Ciocolata de casa este unul dintre deserturile mele preferate. Cand eram copil abia asteptam sarbatorile sa facem cate o portie dubla de ciocolata de casa 😀 Acum fac ori de cate ori mi se face pofta si de fiecare data imi aduc aminte cu drag de copilarie. De-a lungul vremii am facut pe langa varianta clasica, reteta de la mama, combinatii fel de fel, dar cu portocala niciodata. Ne-a placut! Combinatia portocala-ciocolata-nuca a fost una cat se poate de fericita, ciocolata de casa cu portocale se incadreaza perfect in spiritul sarbatorilor de iarna 😉 Desi… n-ar fi rea o portie si mai pe la vara! :))))

INGREDIENTE
- Sirop:
- 150 ml apa
- 250 g zahar
- 150 g unt
- Partea alba:
- 200 g lapte praf
- 1 lingura coaja de portocala
- esenta de vanilie
- Partea maro:
- 185 g lapte praf
- 15 g cacao
- esenta de rom
- miez de nuca
Mod de preparare Ciocolata de casa cu portocale:
Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu spre mare. Se fierbe siropul cca 5 minute din momentul in care da in clocot. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se da deoparte si se adauga untul, se amesteca pana se topeste.
Laptele praf il punem in doua boluri. In unul punem coaja de portocale, in celalalt cacaoa si nuca rupta bucati cu mana. Omogenizam. Facem cate o adancitura in mijloc si turnam cate jumatate din cantitatea de sirop. Amestecam bine si aromam dupa gust cu esenta de vanilie si rom.
- De obicei, eu pastrez coaja de portocale sau de lamaie la frigider, intr-un borcan acoperita cu un strat de zahar. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa am folosit din aceasta, dar daca nu aveti puteti folosi si proaspat rasa
Cu mainile unse cu unt intindem cele doua compozitii pe cate o bucata de folie alimentara.
Le suprapunem, apoi rulam. Invelim bine in folie si dam la frigider pana se intareste foarte bine.
Pofta buna! 😉
11 comentarii
Mmmmmm, ce as rupe o bucatica..O nebunie!
ai dreptate, asa e! :))
Multumesc Rocs! >:D<
Vreau si eu! Fac ciocolata de casa des, dar nu m-am gandit la o face stil rulada. Felicitari, arata foarte bine!
multumesc Mariana >:D<
Eu nu m-aş putea limita la o bucată! Felicitări, Miha! Ca de obicei, ne încânţi cu reţete foarte bune!
multumesc >:D<
Ce pofta mi-ai facut…..mmmm
😉
nu inteleg cum rulam, avem cate o folie alimentare pt fiecare strat?
Intinzi fiecare compozitie pe folii separate, apoi rastorni una peste cealalta
o rulada cu gem de caise gustoasa !
andacrisan3. wordpress.com/2015/03/08/rulada-cu-gem-de-caise/