Gogosi pufoase cu scortisoara

de Miha
8311 vizualizări
Gogosi pufoase cu scortisoara

M-am pus intr-o zi sa fac copiilor niste gogosi pufoase la cuptor. Dar cum cele facute la cuptor nu-s ca si cele prajite, asa cum nici iarna nu-i ca vara, nu-i asa? 😀 cerculetele mici decupate din cele mari le-am prajit in ulei. Doar ca, la sfarsit, am constat ca nu mai am zahar (ooo, daa… se intampla si de astea!) Scotocind prin dulap am gasit intr-o caserola niste zahar amestecat cu scortisoara, ramas de la niste rulori facute mai demult. Am zis ca decat deloc o fi bun si asta! 😀 Si a fost atat de bun, incat de atunci nu mai fac decat gogosi pufoase cu scortisoara! 😉

Gogosi pufoase cu scortisoara

Gogosi pufoase cu scortisoara

M-am pus intr-o zi sa fac copiilor niste gogosi pufoase la cuptor. Dar cum cele facute la cuptor nu-s ca si cele… Dulciuri gogosi pufoase, gogosi simple European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale
  • zahar pudra vanilat + scortisoara pudra pentru finisat

Mod de preparare Gogosi pufoase cu scortisoara:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine ori la robot
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie subtire de cca 0,5 cm. Cu o forma rotunda, de marimea dorita, decupam gogosile. Le lasam pe masa vreo 15 minute, atat cat sa creasca putin, apoi le plonjam cu „fundul in sus” 😀 in baie de ulei bine incins. Le coacem pe ambele parti si le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Intr-o farfurie amestecam zaharul pudra aromat cu vanilie si scortisoara, dupa gust. Tavalim gogosile pe toate partile prin zaharul aromat.

Pofta buna! 😉

Gogosi pufoase cu scortisoara

RETETA IN IMAGINI

gogosi pufoase cu scortisoara

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu