Aluat de foietaj rapid

de Miha
28757 vizualizări
aluat de foietaj rapid de casa

Am fost atat de incantata de acest aluat de foietaj rapid incat altul n-am mai incercat. Este pur si simplu minunat! Poti face niste placinte cu branza grozav de bune sau cornuri cu ciocolata care nu mai apuca a doua zi! Evident, puteti folosi si alte umpluturi, dupa preferinta. Promit ca in zilele urmatoare sa va mai aduc o idee super-mega-delicioasa! 🙂

Asadar, azi avem separat reteta de aluat de foietaj rapid, s-o gasiti mai usor atunci cand veti avea nevoie. Va recomand din suflet s-o incercati!

aluat de foietaj rapid de casa

Aluat de foietaj rapid

Am fost atat de incantata de acest aluat de foietaj rapid incat altul n-am mai incercat. Este pur si simplu minunat! Poti… Aluat dulce aluat de foietaj rapid European Printează
Timp de preparare: Timp de gătire:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.4/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte
  • 200-250 g unt

NOTE

Aluatul se poate folosi imediat sau il puteti pastra la frigider invelit bine in folie alimentara, 2-3 zile rezista fara probleme. Nu am incercat sa-l congelez, sa vad cum se comporta, dar nefiind greu de facut cred ca e mai ok sa fie proaspat.

Mod de preparare Aluat de foietaj rapid:

Punem faina intr-un castron si amestecam cu drojdia uscata. Facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si sarea. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios, pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare+dospire

Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 18 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire, cat mai subtire posibil si se unge cu unt topit/semisolid. Foile se pun una peste alta pe un platou, ultima foaie ramane neunsa cu unt. Se inveleste totul in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. De preferat ar fi sa-l lasati mai mult, 1 ora.

Aluatul rece se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie subtire de cca 0.5 cm Forma foii de aluat, rotunda sau dreptunghiulara, o dati in functie de ceea ce vreti sa preparati.

Rotunda pentru cornuri pufoase:

aluat de foietaj rapid

Dreptunghiulara pentru placinte:

aluat de foietaj rapid

Sa va fie de folos! 😉

RETETA IN IMAGINI

aluat de foietaj rapid de casa

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: