Reteta Briose cu unt si capsuni
Astazi va aduc o reteta de briose cu unt si capsuni, delicioase si aromate. Reteta se face foarte simplu si rapid, nu cred ca aveti cum sa dati gres cu ea 🙂

INGREDIENTE
- Pentru 12 briose:
- 100 g unt
- 150 g zahar (pudra)
- 2 oua
- 125 g iaurt
- 225 g faina
- 5 g praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- ~200 g capsuni
Mod de preparare Briose cu unt si capsuni:
Capsunile le taiem bucati si le punem la scurs intr-o sita. Inainte de a le adauga in compozitia pentru briose presaram peste ele o lingura de faina.
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granulele de zahar
- de obicei eu folosesc zahar pudra, merge treaba mai repede si mai usor 🙂 E ok sa folositi si zahar tos
- daca nu ati apucat sa scoateti din vreme untul de la frigider il puteti topi partial la microunde
Pe rand, unul cate unul, adaugam ouale si mixam bine dupa fiecare. Punem iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Adaugam capsunile si amestecam usor cu o spatula.
- in functie de faina folosita, daca aluatul este prea gros se adauga 2-3 linguri lapte
- in aceasta reteta am folosit un iaurt Cremosso de la Danone, de 125 grame. Alte firme au alte gramaje, gen 140-150 grame. E bun si asa, suplimentati cu 1-2 linguri faina
Repartizam compozitia in tava pentru briose in care am pus cosulete de hartie. Dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) oentru cca 30 de minute, pana briosele sunt frumos rumenite.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Alte retete de briose gasiti AICI
Alte retete de prajitura cu capsuni gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI