Ingrediente
- Aluat:
- 600 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 1 lingurita sare
- 400 ml lapte
- Umplutura:
- ~400 g branza de vaci
- 3-4 linguri zahar (sau dupa gust)
- 2 oua
- 1 lingura coaja rasa de portocale
- esenta de vanilie
- In plus:
- 200 g unt
- 1 ou si 2-3 linguri lapte pentru uns
Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati!
Mod de preparare Placinte cu branza din foietaj rapid de casa:
Aluat:
Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit.
- aluatul se poate prepara si la mana, de cei ce nu dispun de o masina de paine
Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 18 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire, cat mai subtire posibil si se unge cu unt topit/semisolid. Foile se pun una peste alta pe un platou, ultima foaie ramane neunsa cu unt. Se inveleste totul in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute (1 ora ar fi ideal)
Cat aluatul sta la rece se pregateste umplutura de branza:
Intr-un castron se amesteca branza cu zahar, oua si arome
- daca branza este prea moale se pot adauga 1-2 linguri de gris, daca e prea uscata adaugati inca 1 ou
- in umplutura puteti adauga si stafide, daca va plac
- branza o puteti aroma cu orice alta aroma vreti si va place
Asamblare Placinte cu branza:
Aluatul rece se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie de cca 0.5 cm. Se taie in patrate. Fiecare patrat se intinde apoi cat mai subtire posibil. Se pune cate o lingura de umplutura si se ruleaza
- pentru a nu curge umplutura, pliati marginile aluatului peste branza, apoi rulati
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele si se lasa la dospit cca 30 de minute, in frigider.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI