Trufe de ciocolata

de Miha
198 vizualizări
Trufe de ciocolata

De Revelion toate planurile mi-au fost date peste cap atunci cand n-am gasit mascarpone de cumparat. Pe langa tortul cu ciocolata si ricotta, care s-ar fi vrut a fi cu mascarpone, aveam in plan si niste trufe de ciocolata. Ma resemnasem cu ideea, dar mai apoi cadoul ce l-am primit de la Dr Oetker a picat taman la fix 😀 O cutie cu un mix pentru trufe de ciocolata, de parca mi-ar fi citit gandurile. :))) Nu, nu sunt adepta prafurilor si mixurilor, dar mi-am zis ca merita o incercare. Au fost bune, intocmai ca si cele de cumparat. 😉

Si pentru ca pentru copii am avut altceva, mi-am permis sa aromez aceste trufe de ciocolata dupa bunul plac. O parte din compozitie cu coniac, iar cealalta cu cateva picaturi de esenta de menta. 😉

Trufe de ciocolata

Ingrediente

  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
  • esenta de menta
  • cacao si fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare Trufe de ciocolata:

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi se imparte compozitia in doua parti si aromam o parte cu coniac, o parte cu esenta de menta.

Evident ca aromele pot varia in functie de preferinta fiecaruia. Compozitia poate fi lasata ca atare, fara arome.

Se pun vasele la congelator pentru vreo 2 ore, pana compozitia se intareste foarte bine.

Cu ajutorul unei lingurite rupem bucati din compozitie si modelam cu mana sub forma de bile. Fiecare bila se tavaleste prin cacao si nuca de cocos. Trufele de ciocolata se aseaza in cosulete speciale de hartie si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Trufe de ciocolata

 

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Beth 10 ianuarie 2013 - 12:08

Magnifiques j’adore, elles sont parfaites!

Bisous

Răspuns
Kyra 10 ianuarie 2013 - 13:19

🙂 Pot sa iti trimit un musafir la trufe?
Sotul meu e fan.
Intr-adevar, aceste dulciuri nu au egal.
Delicate, fine, cremoase, elegante.
Mmmm, ce bunatate!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 10 ianuarie 2013 - 13:35

Mmmm tare imi plac!

Răspuns
Anonim 10 ianuarie 2013 - 15:18

Nu cred ca firma s-ar supara daca ar fi numiti OETKER

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2013 - 20:18

Ufff…chiar meritam trasa de urechi pentru asa greseala. 😀 O sa corectez indata. Multumesc.

Răspuns
Diana 11 ianuarie 2013 - 9:06

Minunate , Miha ! Las’ ca nu murim neaparat de prafurile astea , altele-s mult mai rele … si-apoi , cat ni-e atza , stii cum se spune .
Hai , sa traiesti fata harnica si LA MULTI ANI !

Răspuns
Dana 12 ianuarie 2013 - 5:40

Foarte aratoase!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: