Dulciuri

Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

De Revelion toate planurile mi-au fost date peste cap atunci cand n-am gasit mascarpone de cumparat. Pe langa tortul cu ciocolata si ricotta, care s-ar fi vrut a fi cu mascarpone, aveam in plan si niste trufe de ciocolata. Ma resemnasem cu ideea, dar mai apoi cadoul ce l-am primit de la Dr Oetker a picat taman la fix 😀 O cutie cu un mix pentru trufe de ciocolata, de parca mi-ar fi citit gandurile. :))) Nu, nu sunt adepta prafurilor si mixurilor, dar mi-am zis ca merita o incercare. Au fost bune, intocmai ca si cele de cumparat. 😉

Si pentru ca pentru copii am avut altceva, mi-am permis sa aromez aceste trufe de ciocolata dupa bunul plac. O parte din compozitie cu coniac, iar cealalta cu cateva picaturi de esenta de menta. 😉

Trufe de ciocolata

Ingrediente

  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
  • esenta de menta
  • cacao si fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare Trufe de ciocolata:

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi se imparte compozitia in doua parti si aromam o parte cu coniac, o parte cu esenta de menta.

Evident ca aromele pot varia in functie de preferinta fiecaruia. Compozitia poate fi lasata ca atare, fara arome.

Se pun vasele la congelator pentru vreo 2 ore, pana compozitia se intareste foarte bine.

Cu ajutorul unei lingurite rupem bucati din compozitie si modelam cu mana sub forma de bile. Fiecare bila se tavaleste prin cacao si nuca de cocos. Trufele de ciocolata se aseaza in cosulete speciale de hartie si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Trufe de ciocolata

 

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Magnifiques j’adore, elles sont parfaites!

    Bisous

  2. 🙂 Pot sa iti trimit un musafir la trufe?
    Sotul meu e fan.
    Intr-adevar, aceste dulciuri nu au egal.
    Delicate, fine, cremoase, elegante.
    Mmmm, ce bunatate!

  3. Mmmm tare imi plac!

  4. Anonim says:

    Nu cred ca firma s-ar supara daca ar fi numiti OETKER

    • Ufff…chiar meritam trasa de urechi pentru asa greseala. 😀 O sa corectez indata. Multumesc.

  5. Diana says:

    Minunate , Miha ! Las’ ca nu murim neaparat de prafurile astea , altele-s mult mai rele … si-apoi , cat ni-e atza , stii cum se spune .
    Hai , sa traiesti fata harnica si LA MULTI ANI !

  6. Foarte aratoase!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

%d blogeri au apreciat: