Tocanita de cartofi cu pui

de Miha
109 vizualizări

1 kg cartofi
1/2 piept de pui
1 ceapa mare
1 morcov
1 cana suc de rosii
sare si piper
verdeata

Se curata cartofii si se taie cuburi. Ceapa se toaca, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Pieptul de pui se taie cubulete.

Ceapa si morcovul se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga cubuletele de carne si cartofii. Se mai calesc putin impreuna, apoi se “stinge” totul cu sucul de rosii si apa atat cat este necesar.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea si cartofii sunt fierte, iar tocanita a ajuns la consistenta dorita. Noua ne place cu mai multa zeama. 😉 Se adauga verdeata tocata marunt, se mai dau 2 clocote si se da deoparte.

Se serveste calda, alaturi de o muratura sau castraveti in otet.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

maria mihalache 22 ianuarie 2011 - 7:37

Cu mamaliguta este un deliciu.

Răspuns
Bianka 22 ianuarie 2011 - 9:08

Foarte gustos

Răspuns
Miha 29 martie 2011 - 21:11

Multumesc! 🙂 :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: