Prajitura Negresa

de Miha
697 vizualizări
Negresa cu ciocolata

Asa cum zice si Natalia, autoarea retetei, este o reteta foarte reusita de negresa, cu un blat compact si o aroma intensa de ciocolata

Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)
  • 250 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Prajitura Negresa:

Untul moale la temperatura camerei se bate cu zaharul, pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde si se adauga cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida, la foc mic pe aragaz sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Glazura racita se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste glazura. Se orneaza cu carlionti de ciocolata si se portioneaza.

poate vă plac și rețetele

39 comentarii

alison 22 ianuarie 2011 - 10:30

god,ce ciocolatosenie!:)

Răspuns
jose manuel 22 ianuarie 2011 - 11:50

Ohhh madre mía, todo chocolate, esto me lo apunto

Răspuns
ophelia1983 22 ianuarie 2011 - 11:50

oau…ce bine arata!!!

Răspuns
naty 22 ianuarie 2011 - 13:12

ce bine arata…

Răspuns
Sabina 22 ianuarie 2011 - 13:30

Ce bine arataaaa!

Răspuns
diamond 22 ianuarie 2011 - 13:54

ce frumoasa este 🙂

Răspuns
minoki 22 ianuarie 2011 - 15:06

Asta este prajitura pe care am mancat-o cand am fost la tine!!! Am recunoscut-o! Buna !
Tin-te bine ca urmatoare postare e cu mancare la mine pe blog!
http://armoniasimturilor.blogspot.com/

Răspuns
Lia 22 ianuarie 2011 - 15:45

I-am simtit gustul prin ecran.:)

Răspuns
Bianka 22 ianuarie 2011 - 15:57

Arata foarte gustos

Răspuns
Brindusa 22 ianuarie 2011 - 18:34

trebuie neaparat sa copiez reteta asta! ca mie nu-mi iese asa niciodata.
Cum de ies 3 straturi in blat? Le-ai suprapus ceva sau asa e ea?
Te pup

Răspuns
maria mihalache 22 ianuarie 2011 - 19:11

Inghit in sec si plec mai departe.

Răspuns
pansy 23 ianuarie 2011 - 13:50

miha,tu ne-ai pus gand…ciocolatos !!!!!!!!!

Răspuns
vincent 23 ianuarie 2011 - 14:07

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Răspuns
Ionela aka Ionix 23 ianuarie 2011 - 15:28

mă îngraş doar cât mă uit la ea… buuuunăciune

Răspuns
Liana10 24 ianuarie 2011 - 0:58

Prajitura de spart usa ;-))

Răspuns
Nati 24 ianuarie 2011 - 8:58

Buna buna, asa e, mori mincind, cum era o vorba! :))
Imi place cum ai facut cirliontii de ciocolata.

Răspuns
Lissa's Cakes 24 ianuarie 2011 - 11:43

waaaw ce bine arata..

Răspuns
nicolina 24 ianuarie 2011 - 12:07

Yummy ,yummy, ce bine arata.

Răspuns
Craita 1 martie 2011 - 18:51

grozav arata!

Răspuns
Miha 1 martie 2011 - 19:04

Multumesc mult tuturor de aprecieri!

Va imbratisez cu drag si va doresc o primavara frumoasa.

Răspuns
Anonymous 22 aprilie 2011 - 19:34

faina

Răspuns
sorina luiza 4 mai 2011 - 11:30

trebuie sa fie delicioasa dsr sm o intrebare: in fotografie apre si o crema intre blaturi, cel putin asa se vede de la mine.. asa-i??
numai bien si spor dulce!!!

Răspuns
Miha 4 mai 2011 - 11:37

Sorina Luiza, asta este consistenta blatului, nu am pus crema deloc. Blatul e ciocolatos si umed, probabil ca la portionat s-a format dunga aceea ce pare a fi crema. Dar nu e. 🙂
Multumesc!

Răspuns
naty, galati 14 septembrie 2011 - 14:57

savurez aceasta prajitura…ce pot sa zic e bestiala, sunt la a treia felie si trebuie sa ma opresc, dar nu pot…ma bucur sa am descoperit aceasta reteta

Răspuns
Miha 14 septembrie 2011 - 15:02

Naty, ce bucurie poate fi mai mare cand reteta prezentata e incercata si incununata de succes?
Te pup si ma bucur ca-ti place. Mai papa o felie si pentru mine. :))

Răspuns
naty, galati 21 septembrie 2011 - 10:48

pfff azi mai fac o portie ca a avut mareee succes

Răspuns
Miha 21 septembrie 2011 - 10:51

Super! Spor sa ai! :*

Răspuns
Alice 7 octombrie 2011 - 9:02

hei…o fac azi…ca m-a apucat febra negreselor. prima reteta incercata e a ta. pup

Răspuns
Miha 7 octombrie 2011 - 11:06

Alice, spor la treaba. Si sa-mi dai si mie, daaa? :))))

Răspuns
Anonymous 10 octombrie 2011 - 16:07

Arata superb la tine, la mine din pacate nu arata asa. E ca o negresa normala, blatul cel putin, si nu imi dau seama de ce ca doar am urmat intocmai reteta.Blatul e pufos si nu umed, cum speram sa fie si sa arate asa, in straturi. E la racit acum, astept gustul final.

Răspuns
Miha 10 octombrie 2011 - 19:16

E posibil sa fi copt blatul prea mult si atunci si-a pierdut consistenta umeda. Sper ca macar gustul final sa nu te dezamageasca. 🙂

Răspuns
Anonymous 11 octombrie 2011 - 8:46

Da, cred ca trebuia sa il las mai putin, cand inca era lucios insa mi-era teama sa nu fie nefacuta la mijloc. Si ciocolata a contat cred, cea din blat. Am folosit una de menaj din pacate si am pastrat-o pe cea ”buna”pentru glazura. Felicitari pentru blog, am inceput sa il urmaresc constant:-) ,prezentarea este apetisanta, cred ca iti fericesti familia cu toate bunatatile astea:-) Eu de cativa ani sunt in febra prajituritului, nu apuc sa termin retetarul meu(mi-ar mai trebui o viata pentru asta) pentru ca mai vad ceva yummi la tine si uite asa reusesc sa ii ingras pe cei din jurul meu:-) .Cu drag, Roxana

Răspuns
Miha 11 octombrie 2011 - 11:05

Buna Roxana.
Slava Domnului ca macar a fost buna, pana la urma.
La prajitura asta tocmai ceea de ce te temeai este tot farmecul, nu trebuie lasata prea mult, trebuie sa fie, asa cum zici tu, “nefacuta”. 🙂 Data viitoare va fi mai buna, cu siguranta. 😉

Pupici si multumesc!

Răspuns
Anonymous 7 noiembrie 2011 - 21:32

sunt mery este fuoarte buna

Răspuns
Anonymous 7 ianuarie 2012 - 15:56

am facut-oodata si mi-a placut foarte mult,acum o refac si dau si la alti sa guste,stiind ca imi iese perfecta :))))))

Răspuns
Miha 7 ianuarie 2012 - 21:07

Ma bucur tare mult sa citesc asta. Multumesc!

Răspuns
Ruxy 27 ianuarie 2012 - 12:46

Magie intr-o farfurie …am facut prajiturica Miha…super superba …te imbratisez cu dor! Si…multumesc!

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2012 - 12:51

Oooo…despre negresa asta era vorba draga Ruxy? Ce ma bucur de surpriza ce mi-ai facut-o! Pup cu drag!

Răspuns
Briose Negruta - Dulciuri fel de fel 13 mai 2020 - 11:03

[…] simpatice si delicioase briose negresa. Le-am numit asa, nu pentru ca ar fi mai putin negre decat negresa-mama, ci pentru ca is mai mici si tare dragalase. […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: