Pilaf de orez cu legume

de Miha
64 vizualizări

Pilaf de orez cu legume – o reteta simpla si delicioasa, ce poate fi servita in zilele de post sau ca garnitura la o friptura

Pilaf de orez cu legume

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata de radacina de telina
  • mazare proaspata
  • sare si piper
  • ~50 ml ulei de masline

Mod de preparare Pilaf de orez cu legume:

Ceapa o tocam marunt, iar restul legumelor le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pot da si pe razatoarea cu ochiuri mari sau taia cubulete, daca nu deranjeaza acest aspect anumiti meseni mofturosi :))

Le punem la calit intr-o cratita in care am pus uleiul, la foc mediu. Amestecam continuu pana se inmoaie, cateva minute. Adaugam orezul spalat in cateva ape, omogenizam si mai lasam cateva minute sa se caleasca impreuna. Se “stinge” totul cu 3 cani de apa (aceeasi cu care am masurat orezul) , se sareaza si pipereaza dupa gust. Lasam la fiert, la foc mic, undeva in jurul a 20 de minute, pana orezul se umfla. La jumatatea timpului de fierbere adaugam si mazarea.

Cand este gata si dupa ce s-a racorit putin, se poate presara niste patrunjel verde tocat.

Pilaf cu legume

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Mitinita 14 iulie 2011 - 8:45

ce dragute sunt farfuriile! la noi zilele astea nu prea merge orezul,cred ca e a treia oara ca arunc resturile…

Răspuns
Mimmi 14 iulie 2011 - 8:59

E foarte bun,de vase ce sa zic sunt superbe !

Răspuns
sarah 14 iulie 2011 - 9:08

Miha este mai mult o crma de orez.ador textura si ador si vasele in care l-ai servit.pupicei

Răspuns
Bianka 14 iulie 2011 - 10:39

Ce forme interesante si frumoase

Răspuns
FLORY 14 iulie 2011 - 11:49

Foarte potrivita mancarica pe caldura asta,pupici!

Răspuns
catkitchen 14 iulie 2011 - 12:59

ce prezentare frumoasa!!!!!

Răspuns
minoki 14 iulie 2011 - 13:51

Dar de unde ai facut rost, fata da tutulicele alea? Ca tare frumoase mai sunt!

Răspuns
Diamar 14 iulie 2011 - 17:22

ce dragute sunt vasele.Prezentare super.Felicitari

Răspuns
diamar 14 iulie 2011 - 17:35

Mi-a creat cineva ieri blogul,dar nu stiu cum sa fac sa fiu vazuta de ceilalti autori de blog.Ma pricep si eu la gatit si mai ales la prajiturit.Sunt din Iasi ca si tine.De la tine ma inspir cel mai des.Multumesc.

Răspuns
Antonina 14 iulie 2011 - 17:43

Cat sunt de dragalase farfurioarele ;)) pilaful nu mai zic.. delicios!!! pupici

Răspuns
Diamar 14 iulie 2011 - 17:47

Tot eu te deranjez,dar nu stiu daca am reusit sa postez comentariile.Daca da, te rog sa nu te superi,dar nu stiu cum sa folosesc calculatorul.Imi place la nubunie blogul tau,si tare mult as dori sa stiu si eu sa ma fac cunoscuta prin intermediul blogului meu,,Diamar”Sunt suparata,dar poate intr-o zi voi reusi.Am postat trei retete (din pacate doua la acelasi produs),dar nu stiu cum sa sterg.Iarta-ma daca te deranjez.

Răspuns
Anonymous 15 iulie 2011 - 7:20

Iar ma inebunesti cu vusuletele tale … tot iti dau io o spargere ; merita deplasarea de la Onesti , nu ?
PS Felicitari piticului de la avatar mess ptr coronita (Doamne , ce-ti seamana , frumusel si ghidus )

Răspuns
ophelia1983 15 iulie 2011 - 7:47

vreau si eu vasute ca ale tale……..:)

Răspuns
Miha 15 iulie 2011 - 7:58

Multumesc mult fetelor pentru aprecieri, va imbratisez cu drag pe toate. :*

Am pus link in postare catre vase, pentru cine doreste sa le procure. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: