Prajituri / Retete de prajituri

Pavlova

Pavlova cu capsuni

S-a tot scris despre Pavlova, de la „povestea nasterii” si pana la mod de preparare. Eu ce pot sa va mai spun decat sa incercati si voi aceasta prajitura? Macar o data si mai apoi cand veti aduna albusuri la congelator nu mai faceti chec, faceti Pavlova. :))))

Pavlova cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite otet
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Pavlova:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Se adauga otetul si amidonul si se omogenizeaza usor.

Pe o hartie de copt se deseneaza un cerc de marimea platoului pe care veti servi prajitura. Umplem cercul cu un strat de bezea. Restul de albus se spriteaza, formand marginea prajiturii.

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru cca 50 de minute. Se lasa la racit in cuptor. Vom obtine un blat crocant la exterior si moale (usor gumat) la interior.

  • La mine focul mic e cam mare :)) si bezeaua a iesit bej nu alba. Daca si voi aveti aceeasi problema lasati usa cuptorului intredeschisa.

Umplutura:

Smantana rece de la frigider se bate la viteaza mica a mixerului pana se face spuma, moment in care se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Se mareste viteza si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Punem blatul pe un platou, umplem mijlocul cu frisca batuta si „motam” cu capsuni.

  • Atentie la momentul in care dezlipim hartia de copt si manevram blatul. Fiind crocant se crapa foarte usor.

Se serveste imediat.

  • In loc de capsuni se pot folosi orice alt fel de fructe de sezon: visine, cirese, fructe de padure…

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Ce bine arata, chiar mi s-a facut poftaaa!!!

  2. Anonymous says:

    Cum adica „albusuri la congelator”?Se poate?

  3. Arata superb!!!
    N-am facut niciodata, trebuie sa incerc neaparat si eu!!!
    Pupici Miha!!!

  4. Da, se poate. Albusurile ce raman de la diverse preparate (la care se foloseste doar galbenusul) se pun intr-o caserola la congelator. Se decongeleaza apoi la temperatura camerei si faci bezele sau chec din albusuri. Mai nou, si Pavlova. :))

  5. Multumesc Danuta! :*

  6. Simona, multumesc!
    Prajitura arata mult mai bine in realitate, pozele nu sunt bune, facute in graba, ca bateau musafirii la usa. :)))
    Pupici!

  7. Arata genial!…Felicitari!

  8. Asa nu se mai poate.. clar !! vreau si eu !! plec la mare saptamana viitoare si o sa am prea mult timp la dispozitie ca sa poftesc ;)) mai ai o feliuta si pentru mine?? pup

  9. arata minunat.mi-au ramas 3 albusuri de la tort ieri.as incerca o pavlova dar tare mi-e frica ca nu voi reusi sa setez cuptorul.da’ pana la urma c pierd?3 albusuri :))
    pupicei

  10. Arata minuntat! Sper ca voi ajunge si eu vreodata in viata asta la o intelegere cu al meu cuptor sa faca asa un compromis si sa-mi bezeleasca albusurile in acest mod placut si apetisant… In rest, vin la cersit o bucatica 😀

  11. Miha…eu sunt penrtu!! Sa se faca doar Pavlova! La naiba cu checurile!!! Vreau si eu o bucatica mica-mica, mititica :))

  12. Minunat

  13. Abia uitasem de bunatatea asta!Dar daca ploua jur ca am s-o fac!Daca nu vin si mai salivez uitandu-ma la asta.Te pupic!

  14. Mmmmm, mi s-a facut o poftaaaaaaaaaa
    Iar idea cu albusurile la congelator e geniala, mereu imi raman cand fac inghetata :)))

  15. Si eu care credeam ca te-ai apucat de scris romane! Arata super de yumm, yumm, si sa nu uiti ca acusi este ziua mea. Deja stiu ce tort vreau.

  16. Anonymous says:

    A iesit mistoooooooooo raaaaaaaaaau … plec la Iasi
    D .

  17. Sunt fan declarat Pavlova. E printre preferate, sus, in top :))
    >:d<

  18. cristina says:

    Sa nu imi spui ca ai copt pe caldura asta?

  19. O idee grozava!!!…foarte rapida!…Pupici!!!

  20. Minunata reteta ta, ca de fiecare data.Multumesc fffffffffffffffff mult da ajutor.Aici trebuie sa vorbesc cu tine?Cum atrag vizitatori pe blog?Cum sa inscriu alte bloguri culinare?Poze la retete nu am deocamdata,dar am sa fac,si sper sa reusesc sa le postez.Offffffffffff tare rau ca nu stiu.Iarta-ma daca te deranjez.

  21. Arata super si dantelaria exterioara e minunata. Pup!

  22. Arata super si dantelaria exterioara e minunata. Pup!

  23. Am avut impresia mereu ca Pavlova e o prajitura cu frisca (recunosc, nu aveam rabdarea sa citesc reteta…). La tine am vazut in sfarsit despre ce este vorba :p Tare buna mai trebuie sa fie!

  24. Merci pentru retetele delicioase si mai ales pentru volumul inportant de munca consacrat.O saptamina bogata-n pace sufletesca si voie buna.

  25. wildetiger says:

    Tare-mi place cum arata…Si ce e mai important pt.mine,e ca se face f.usor.Sigur am s-o incerc…

  26. wildetiger says:

    acum am pus-o la cuptor.Abia astept sa vad cum o sa iasa…(la 50`C)

  27. Pingback: Desert cu bezea si zmeura

  28. Pingback: Ce facem în weekend? | DeWeekend.Ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: