Dulciuri

Papanasi moldovenesti

Papanasi modovenesti

by Natalia

Papanasi modovenesti

 

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar (eu am pus mai mult,cred ca vreo 3)
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Papanasi moldovenesti:

Intr-un castron punem branza impreuna cu zaharul,oul si esenta de vanilie.

Papanasi prajiti

Amestecam pana vom obtine o pasta omogena.

Apoi adaugam faina si omogenizam.Compozitia trebuie sa fie legata si sa se dezlipeasca de pe lingura si castron.

Probabil ca din cauza faptului ca am pus mai mult zahar, compozitia mea nu s-a legat, in asa fel incat sa pot modela papanasii. N-am vrut sa pun mai multa faina, am preferat sa iasa cu gust intens de branza, asa ca am luat compozitia cu lingura si am pus direct in tigaia cu putin ulei.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc dupa preferinta, cu miere, iaurt sau smantana.

Noi am preferat smantana dulce pentru frisca. 🙂

Papanasi cu branza de vaci

O sectiune plina de branza buna buna…:)

papanasi

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. As fi zis ca esti super rapida, daca nu stiam ca ai facut papanasii inaintea mea! :)))) Arata bine de tot!

  2. Multumesc! Si buni,datorita tie! 🙂

  3. fff buni; eu nu am mai facut de mai bine de un an…
    am aceeasi reteta, doar ca are 4 linguri de faina si ies mai inchegati, sa poata fi modelati gogosele;
    sunt convinsa ca acestia ai vostri sunt pliiini de branzica!
    yamiii!

  4. ellis, papanasii astia nu se fac gogosele, ci ca snitelele, mai plate, de aceea nici nu e nevoie de faina multa. Si eu mai pun uneori cu lingura, se mai intimpla sa fie brinza altfel si nu merge figura cu dezlipitul de pe lingura si castron.

  5. adica sa pun cu lingura in tigaie la prajit, sper ca s-a inteles..

  6. am inteles, Naty, ziceam numai ca eu am tot facut alta reteta…cu 4 linguri de faina…e clar ca astia sunt mai altfel…plini de branza!

  7. Anca says:

    Daca stiam ca sunt atat de buni, dublam cantitatile :)).O sa repet reteta cat de curand! Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: