Papanasi prajiti – reteta cu gris

de Miha
1962 vizualizări
Papanasi prajiti reteta cu gris

Papanasi prajiti – reteta cu gris este reteta care trebuie s-o ai bine pusa acolo deoparte pentru atunci cand toata lumea tipa de pofta pentru papanasi, dar branza pe care o ai nu este chiar asa bine scursa si este cam moale pentru reteta clasica de papanasi cu branza si smantana 😉

Papanasi prajiti reteta cu gris

Papanasi prajiti - reteta cu gris

Papanasi prajiti – reteta cu gris este reteta care trebuie s-o ai bine pusa acolo deoparte pentru atunci cand toata lumea tipa… Dulciuri papanasi prajiti, papanasi cu gris European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g faina
  • 100 g gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • smantana si dulceata de afine pentru servit

Mod de preparare Papanasi prajiti – reteta cu gris:

Am pus branza de vaci intr-un vas incapator, apoi am adaugat ouale, grisul, un praf bun de sare, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat totul cu mixerul.

  • bicarbonatul se poate inlocui cu praf de copt

Am adaugat faina treptat, pana am obtinut un aluat moale si lipicios, dar care poate fi cu usurinta modelat cu ajutorul fainii. Am lasat la odihna in jur de 20 de minute 

  • aluatul se framanta doar cat sa se incorporeze faina, nu mai mult

Am modelat papanasii pe masa infainata. Am impatit aluatul in bucati de cca 50 grame si tot atatea bucati de cca 10-15 grame

  • se pot face si mai mari

Fiecare bucata de aluat am modelat-o sub forma de sfera. Bucatile mari le-am aplatizat, le-am dat forma rotunda si le-am facut cate o gaura in mijloc.  Am prajit papanasii in baie de ulei, cu uleiul foarte bine incins, la foc mic spre mediu, pana s-au rumenit.

  • Imediat ce i-am plonjat in ulei si s-au ridicat la suprafata i-am intors pe partea cealalta si am continuat prajirea. In acest mod si-au pastrat forma frumoasa, nu au „explodat”

Dupa ce s-au prajit i-am scos pe un platou pe care am pus prosoape de bucatarie, sa se absoarba surplusul de ulei.

Peste papanasii calzi se toarna smantana si dulceata din belsug.

Pofta buna la papanasi prajiti! 😉

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Olivia 6 septembrie 2021 - 15:11

Ma intereseaza reteta.Banuiesc ca se poate utiliza orice fel de dulceata.

Răspuns
Miha 9 septembrie 2021 - 11:41

Orice dulceata ai sau iti place 😉

Răspuns

Lasă un comentariu