Aluat dospit / Retete culinare

Paine „Floarea-soarelui”

loading...

by Laura Laurentiu

Avem nevoie de:

700 g faina
2 lingurite sare
1 lingura zahar
420 ml lapte
2 lingurite drojdie uscata
50 ml ulei de masline

Am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.

Am impartit aluatul rezultat in 3 parti inegale.Partea medie si cea mai mare le-am impartit in cate 5 parti egale intre ele.

Aceeasi procedura se aplica si bucatilor provenind din partea cea mai mare.

Bucatile suprapuse provenind din partea medie le-am intins cu sucitorul la o grosime de 1,5 cm,aproximativ si le-am presarat cu faina,apoi le-am suprapus.

Am asezat foaia medie in mijlocul tavii tapetate cu hartie de copt si am facut 4 taieturi perpediculare.

Bucatile suprapuse provenind din partea cea mai mare se intind si ele cu sucitorul si se taie la fel, dar pe masa.

Am transferat partea cea mai mare deasupra celei medii de pe tava, aliniind varful tringhiurilor pe laturile tringhiurilor din bucata medie.

Apoi am inceput sa rasfrang varfurile triunghiurilor inspre afara, strat cu strat, incepand cu cele de la partea cea mai mare, pe care le-am tras si le-am prins dedesupt.

Am modelat in forma rotunda partea cea mai mica de aluat si am asezat-o la mijloc.

Am mai lasat-o un pic la crescut,am uns-o cu galbenus si am presarat cu mac (mijlocul) si cu susan (petalele).

Am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru jumatate de ora.

Si sectiune…

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. ce floricica frumoasa!

  2. da deci trebuie sa mai iau o gura de cafea si sa reiau pozele step by step ca nu pricep nimic :))))))))) la ora asta,minunata floarea sorelui, bravo Miha,pupici.

  3. Deci si eu trebuie sa ma uit inca o data, care e inegala, care e egala si care cum se indoaie. Revin peste vreo ora ca e cam devreme si nu m-am trezit bine…

  4. Multumesc Oana! 🙂

  5. Claudia,desi am mai facut painea asta cu cateva luni in urma,acum am stricat floarea de 2 ori pana sa-mi iasa. :))) Nu e greu de facut,doar ca tre sa fie aluatul nelipicios si sa te misti repede,altfel creste (se umfla) si nu mai poti desparti straturile. :))
    Sper ca nu te-am descurajat si o vei incerca si tu. Laura va fi incantata cu siguranta. 🙂

  6. Mihaela,cum spuneam si Claudiei,nu e (foarte 😀 ) greu.

    Te bagi? :))

    Pup!

  7. uuuf,tare incilcita treaba…noroc de finalul apoteotic:minunata floricica ta,te pup!

  8. Multumesc Alison! Pup!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: