Paine “Floarea-soarelui”

de Miha
117 vizualizări
paine floarea soarelui

Reteta Paine “Floarea-soarelui”

paine floarea soarelui
Reteta Paine “Floarea-soarelui” Mod de preparare Paine “Floarea-soarelui”: Am pus toate ingredientele la masina de paine, la programul de framantare plus dospire.… Aluat dospit Paine “Floarea-soarelui” European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 700 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 420 ml lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare Paine “Floarea-soarelui”:

Am pus toate ingredientele la masina de paine, la programul de framantare plus dospire.

Am impartit aluatul rezultat in 3 parti inegale. Partea medie si cea mai mare le-am impartit in cate 5 parti egale intre ele.

Aceeasi procedura se aplica si bucatilor provenind din partea cea mai mare.

Bucatile suprapuse provenind din partea medie le-am intins cu sucitorul la o grosime de 1,5 cm, aproximativ si le-am presarat cu faina, apoi le-am suprapus.

Am asezat foaia medie in mijlocul tavii tapetate cu hartie de copt si am facut 4 taieturi perpediculare. Bucatile suprapuse provenind din partea cea mai mare se intind si ele cu sucitorul si se taie la fel, dar pe masa.

Am transferat partea cea mai mare deasupra celei medii de pe tava, aliniind varful tringhiurilor pe laturile tringhiurilor din bucata medie.

Apoi am inceput sa rasfrang varfurile triunghiurilor inspre afara, strat cu strat, incepand cu cele de la partea cea mai mare, pe care le-am tras si le-am prins dedesupt.

Am modelat in forma rotunda partea cea mai mica de aluat si am asezat-o la mijloc.

Am mai lasat-o un pic la crescut, am uns-o cu galbenus si am presarat cu mac (mijlocul) si cu susan (petalele).

Am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru jumatate de ora.

Si sectiune…

 

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Oana 16 septembrie 2009 - 4:32

ce floricica frumoasa!

Răspuns
Claudia-Maria 16 septembrie 2009 - 5:49

da deci trebuie sa mai iau o gura de cafea si sa reiau pozele step by step ca nu pricep nimic :))))))))) la ora asta,minunata floarea sorelui, bravo Miha,pupici.

Răspuns
mihaela 16 septembrie 2009 - 6:19

Deci si eu trebuie sa ma uit inca o data, care e inegala, care e egala si care cum se indoaie. Revin peste vreo ora ca e cam devreme si nu m-am trezit bine…

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 10:28

Multumesc Oana! 🙂

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 10:31

Claudia,desi am mai facut painea asta cu cateva luni in urma,acum am stricat floarea de 2 ori pana sa-mi iasa. :))) Nu e greu de facut,doar ca tre sa fie aluatul nelipicios si sa te misti repede,altfel creste (se umfla) si nu mai poti desparti straturile. :))
Sper ca nu te-am descurajat si o vei incerca si tu. Laura va fi incantata cu siguranta. 🙂

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 10:33

Mihaela,cum spuneam si Claudiei,nu e (foarte 😀 ) greu.

Te bagi? :))

Pup!

Răspuns
alison 16 septembrie 2009 - 15:32

uuuf,tare incilcita treaba…noroc de finalul apoteotic:minunata floricica ta,te pup!

Răspuns
Miha 16 septembrie 2009 - 20:03

Multumesc Alison! Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: