Aluat dospit

Paine impletita elvetiana

loading...

O paine tare buna si pufoasa tocmai din Elvetia de la cuscra Danelutza. :))

* 500 g faina
* 2 lingurite drojdie uscata
* 250 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 ou
* 80 g unt

* Pentru uns:

* 1 galbenus + 2 lingurite lapte

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l impartim in 2 parti, pe care le vom intinde sub forma de rulou, de cca 60 cm lungime.

Asezam rulourile unul peste altul, sub forma de cruce.

Cel de dedesupt il incrucisam peste cel de deasupra, apoi la fel cu celalalt.

Sper ca pozele sa fie mai explicite. 🙂 Eu am exersat cu niste plastilina de la copii inainte. :)) Bine…asta nu m-a impedicat sa o desfac de vreo 2 ori pana sa-mi iasa cum trebuie. :))

Punem aluatul impletit in tava unsa cu ulei si lasam la crescut pentru jumatate de ora.

Ungem cu galbenusul desfacut cu lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu pana se rumeneste.

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Uff, ce complicat pare. De ce nu faci si tu un filmulet demonstrativ, cum a facut Laura? Asa, ca pentru putori cum sint eu, ce nu vor sa-si puna imaginatia la treaba. :)))

  2. Miroase de la Bucuresti paine ta Miha. Cu impletitul m-ai cam pierdut…:-)) Te pup!!

  3. Arata super, totusi mi se pare complicata impletitura!
    Felicitari !

  4. Hi, I´ve just find your blog and it´s marvellous, congratulations.
    Scuse me, I only speak spanish and a litle english.
    Your photos are perfect, don´t need translation.
    Kisses from Spain.
    Hilda

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: