Saratele cu branza telemea

de Miha
311684 vizualizări
Saratele cu branza

Reteta de saratele cu branza de azi este o adaptare a retetei de colacei sarati, pe care ii faceam foarte des acasa la mama, mai ales de sarbatori. Sunt delicioase, cu gust intens de branza, numai bune de rontait la televizor ori la un pahar de vin. Sunt usor crocante deasupra si moi la interior, dar daca le vreti mai crocante mariti putin timpul de coacere, pana se rumenesc bine deasupra. Copiilor mei le plac mai crocante, mie mai moi, de aceea am facut jumi-juma, sa fie pentru toata lumea. O parte dintre ele le-am mancat calde, n-am avut rabdare sa le las sa se raceasca 🙂

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Reteta de saratele cu branza de azi este o adaptare a retetei de colacei sarati, pe care ii faceam foarte des acasa… Aperitive saratele cu branza European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.8/5
( 93 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 250 g telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 650 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • parmezan ras

Mod de preparare Saratele cu branza:

Untul se topeste intr-o craticioara. Se adauga laptele rece, aducand astfel la o temperatura suportabila la deget. Adaugam si telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, cum va este mai usor.

Intr-un bol se pun faina, sarea, drojdia uscata si oul. Amestecam bine, facem o gropita in mijloc si turnam amestecul cu lapte. Amestecam bine cu mana si framantam cu aluat usor moale, dar nelipicios

  • in functie de tipul de faina folosit se mai adauga putina faina daca aluatul este prea moale
  • in functie de cat de sarata este branza folosita mai adaugati sare, daca o sa considerati ca este necesar
  • telemeaua se poate inlocui cu cascaval ori cu alt tip de branza sarata si tare

Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Saratelele se taie cu rola zimtata, la dimensiunea dorita. Se ung cu galbenus de ou, desfacut cu cateva linguri de lapte si se presara cu parmezan ras

  • parmezanul se poate inlocui cu chimen sau mac

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecaruia.

Noua ne plac foarte mult aceste saratele cu branza, de aceea nu stiu daca rezista mai mult de 2 zile 🙂

Saratele cu branza

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu branza

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Elena 3 februarie 2021 - 21:59

Se poate folosi untura în loc de unt si in ce cantitate? mulțumesc anticipat🙂

Răspuns
Miha 3 februarie 2021 - 22:16

Se poate folosi si untura, in jur de 100-150 g

Răspuns
Zenaida 14 decembrie 2021 - 18:00

Ce telemea ati folosit? de vaci sau oi?

Răspuns
Miha 14 decembrie 2021 - 18:56

poti folosi orice fel de telemea, de care ai si de care iti place 🙂

Răspuns
Sirbu Ioana 17 noiembrie 2022 - 19:35

Se lasă la dospit sau nu?

Răspuns
Miha 18 noiembrie 2022 - 14:03

Nu se lasa la dospit

Răspuns
Melahat TUNA 18 decembrie 2022 - 19:38

Multumesc mult 😘🌷

Răspuns
Miha 18 decembrie 2022 - 20:04

Cu drag!

Răspuns
Maria 18 februarie 2023 - 20:00

Se poate folosi susan in loc de mac/chimen?

Răspuns
Miha 18 februarie 2023 - 20:47

Se poate, desigur

Răspuns
Maria 12 mai 2023 - 9:37

Se poate înlocui laptele ?

Răspuns
Miha 17 mai 2023 - 11:47

Nu am incercat, dar cred ca ar merge un lapte vegetal

Răspuns

Lasă un răspuns