Placinta georgiana cu branza – Khachapuri Megrelian

de Miha
14143 vizualizări
placinta georgiana cu branza

Nu stiu daca este intocmai reteta originala de placinta georgiana cu branza, dar mi-a placut tare mult ideea si am adaptat-o la ceea ce aveam in frigider. Am folosit pentru aceasta placinta aluatul de paine pufoasa pe care il fac de obicei, dar merge si un aluat simplu de pizza.

placinta georgiana cu branza

Placinta georgiana cu branza

Nu stiu daca este intocmai reteta originala de placinta georgiana cu branza, dar mi-a placut tare mult ideea si am adaptat-o la… Aluat dospit placinta cu branza European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 570 g faina
  • 350 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Umplutura:
  • urda
  • cas proaspat
  • cascaval
  • ceapa verde
  • Pentru presarat deasupra:
  • cascaval sau mozzarella

Mod de preparare Placinta georgiana cu branza:

Aluat:

Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.

Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.

  • pentru framantare am folosit masine de paine
  • in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos

Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna apoi pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti egale.

Umplutura:

In functie de branza folosita, sfaramati cu furculita sau dati pe razatoare. Adaugati sare si piper dupa gust si o ceapa verde.

Cum se face Placinta georgiana cu branza:

Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Se presara umplutura de branza, dupa care se aduna marginile aluatului, formand o bocceluta. Bocceluta formata se intide apoi cu sucitorul, la marimea tavii folosite (20/25 cm). Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram cu cascaval ras, din belsug.

Se procedeaza intocmai si cu cea de-a doua bucata de aluat.

Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru cca 20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se portioneaza si se serveste calda, dar e buna si rece.

Pofta buna! 😉

placinta georgiana cu branza

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

1001case 11 august 2020 - 12:24

Daca iese ca in poze, e uimitoare. Multumesc pentru reteta 🙂

Răspuns
Miha 11 august 2020 - 16:14

Fix asa ar trebui sa iasa 😉

Răspuns

Lasă un răspuns