Cornuri pufoase cu sunca si cascaval

de Miha
29545 vizualizări

Cand am facut prima data aceste cornuri pufoase cu sunca si cascaval le-am facut in ideea de a mai diversifica micul dejun. Nu au mai apucat a doua zi, asa ca urmatoarea tura am facut portie dubla. Sunt foarte gustoase, moi si pufoase, chiar nu ai cum sa le rezisti! 😉
Se pot umple cu orice fel de mezel sau branza (sunt grozav de bune si cu telemea 😉 ) , se pot face doar cu cascaval sau doar cu sunca sau puteti face covridogi. Pentru aluat am folosit reteta de aluat pentru paine de casa, un aluat extrem de bun.

Cornuri pufoase cu sunca si cascaval

Cand am facut prima data aceste cornuri pufoase cu sunca si cascaval le-am facut in ideea de a mai diversifica micul dejun.… Aperitive Cornuri pufoase cu sunca si cascaval European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.2/5
( 9 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 570 g faina
  • 350 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru uns foile:
  • cca 50 g unt
  • Pentru umplutura:
  • sunca feliata
  • cascaval
  • Pentru uns cornurile:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • seminte de mac sau susan

Mod de preparare Cornuri pufoase cu sunca si cascaval:

Aluat:

Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.

  • se poate folosi si drojdie proaspata (25 grame)

Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.

  • pentru framantare am folosit masine de paine
  • in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos

Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Modelare:

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si-l framantam putin, cat sa scoatem aerul din el. Il impartim in 3 parti aproximativ egale. Intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, de cca 0.5 cm grosime. Ungem prima foaie cu unt, acoperim cu cea de-a doua, ungem din nou cu unt si acoperim cu cea de-a treia foaie care va ramane neunsa.

Dam putin la frigider, 10-15 minute, cat sa se intareasca untul, apoi intindem cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se taie sub forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi de pune cate o felie de sunca si bastonase de cascaval

  • se poate folosi cascaval gata feliat, cornurile se vor rula mai frumos si usor
  • cascavalul se taie bastonase pentru a fi mai usor de rulat

Se ruleaza strans, de la baza catre varf, tragand de varful triunghiului si prinzandu-l dedesubt. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut pentru cca 20 de minute. Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se presara cu seminte de mac. Se da tava la cuptor la foc mediu ( 180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana cornurile sunt frumos rumenite.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit (daca aveti rabdare. Daca nu, le mancati calde 😀 )

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu sunca si casacaval

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase cu sunca si casacavalCornuri pufoase cu suncaCornuri pufoase cu sunca si casacavalCornuri pufoase cu sunca si cascavalCornuri aperitiv

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns