Paine pufoasa cu Camembert

de Miha
1225 vizualizări
Paine pufoasa cu Camembert

Mie mi-a placut foarte mult aceasta paine pufoasa cu Camembert. O puteti servi cand vreti voi, dar in principal poate fi un aperitiv deosebit pentru orice petrecere in familie ori cu prietenii. Un succes garantat!

Paine pufoasa cu Camembert

Paine pufoasa cu Camembert

Mie mi-a placut foarte mult aceasta paine pufoasa cu Camembert. O puteti servi cand vreti voi, dar in principal poate fi un… Aluat dospit paine pufoasa cu camembert European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat (portie intreaga)
  • 570 g faina
  • 350 ml lapte
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • In plus:
  • 250 g branza Camembert
  • rozmarin verde

Mod de preparare Paine pufoasa cu Camembert:

Aluat:

Pentru aluat am folosit reteta de Paine pufoasa de casa, pe care o fac de obicei. Am facut o portie de aluat, jumatate am folosit la aceasta reteta, cealalta jumatate am modelat sub forma de chifle.

Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.

  • se poate folosi si drojdie proaspata (25 grame)

Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.

  • pentru framantare am folosit masine de paine
  • in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos

Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Modelare Paine pufoasa cu Camembert:

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si-l framantam putin, cat sa scoatem aerul din el. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda, de cca 1 cm grosime. Cu ajutorul unui bol trasam mijlocul, apoi cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in raze, incepand de la cercul din mijloc. Luam apoi fiecare raza in parte si o rasucim, de atatea ori de cate ne permite aluatul.

Paine pufoasa cu Camembert

  • aluatul se poate modela si sub forma de bile, apoi asezat in tava sub orice forma vreti voi: inima, floare, bradut… Ideea este ca la final fiecare sa poate rupe usor bucati din paine

Lasam tava la loc caldut, pana aluatul creste putin. Asezam branza Camembert in mijloc, ungem painea cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu rozmarin verde tocat. Dam tava la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 30-35 de minute, pana painea este frumos rumenita.

Se serveste imediat. Se rup bucati cu mana din paine si se inmoaie in branza calda. Un deliciu!

Pofta buna! 😉

Paine pufoasa cu Camembert

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un comentariu