Cornuri pufoase cu branza – o idee buna pentru atunci cand aveti niste branza sau mai multe tipuri de branza ce le tot mutati dintr-o parte in alta prin frigider 🙂
Am adunat intr-un castron in jur de 400 g de branzeturi: urda, cas si mozzarella maturata, sare si piper dupa gust, niste ceapa verde si marar si gata umplutura. Dar, asa cum spuneam, puteti folosi orice branzeturi aveti si va plac 😉

INGREDIENTE
- Aluat:
- 570 g faina
- 350 ml lapte
- 20 g drojdie proaspata
- 1 ou
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- Umplutura:
- ~400 g branzeturi
- ceapa verde
- marar
- sare si piper
- 1-2 oua
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare Cornuri pufoase cu branza:
Aluat:
Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.
Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.
- pentru framantare se poate folosi masine de paine
- in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos
Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura Cornuri pufoase cu branza:
Branzeturile se sfarama cu furculita sau se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga o ceapa verde si marar verde tocat, sare si piper dupa gust. La sfarsit, 1-2 oua cat sa se lege compozitia.
Cum se fac cornurile:
Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si-l framantam putin, cat sa scoatem aerul din el. Il impartim in 2 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit taiem cercul sub forma de raze. Punem cate 1 lingura din umplutura de branza pe baza triunghiului, apoi rulam strans catre varf.
Cornurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crecut cca 20-30 de minute, dupa care se ung cu galbenusul „desfacut” cu putin lapte. Se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
2 comentarii
Buna doamna Miha am făcut aceste cornuri de foarte multe ori super delicioase mulțumim pentru rețetă,acum o întrebare oare daca frământ aluatul și îl las de seara până dimineața la frigider se mai poate folosi ? mulțumesc anticipat pentru răspuns și Paște binecuvântat alături de cei dragi
Buna ziua
Da, se poate pastra la frigider.
Multumesc si ma bucur mult ca v-au placut!