Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Lasagna cu carne

Lasagna cu carne de pui

Reteta Lasagna cu carne

Lasagna cu carne de pui

Ingrediente

  • * Sosul Bechamel:
  • * 50 g unt
  • * 2 linguri faina
  • * 500 ml lapte
  • * 1/2 lingurita nucsoara
  • * sare si piper
  • * Sosul cu carne:
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 2 rosii
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1 piept de pui
  • * 3 catei usturoi
  • * 2 linguri ulei de masline
  • * rozmarin si busuioc
  • * sare si piper
  • * In plus:
  • * 16 foi lasagna
  • * 400 g cascaval
  • * 200 g mozzarela
loading...

Mod de preparare Lasagna cu carne:

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele, cate putin, apoi condimentele si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Sosul cu carne:

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline, la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare.

Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de foi de lasagna, se unge cu sos Bechamel, apoi sosul cu carne. Se presara cu cascaval din belsug. Acoperim cu un alt strat de foi si procedam pana se termina umplutura. Peste ultimul strat de foi se presara din nou cascaval si mozzarela taiata felii.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade, vreme de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

A iesit atat de buna incat am primit dezlegare sa mai fac inca o data. :))

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. miha,ce deliciu! a placut si la pitici?o zi buna!

  2. Ooo, pai daca ti s-a mai cerut inca o data, e mare lucru. Ai reusit sa-i impresionezi bine de tot! 😀
    Foarte bine arata lasagna, poza e atit de apetisanta!

  3. Salutare, observ ca nici una din fetele care au comentat pana acum nu ti-au atras atentia ca din titlul postului lipseste un „n”
    Spor la bucatarit, salivez de fiecare data cand te vizitez. 🙂

  4. Miha, multumesc de atentionare! 🙂

    Viteza fu de vina! :))

  5. Nici nu m-am uitat la denumire, ochii mei s-au dus direct la poze..

  6. Anonymous says:

    foile de lasagna se fierb inainte sau se aseaza in vas, nefierte? Mersi:)

  7. Eu le-am pus nefierte. Am vazut si variante cu foile fierte inainte, dar chiar nu e cazul.

  8. Pingback: Lasagna cu carne si foi proaspete

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: