Lasagna cu carne

de Miha
111 vizualizări
Lasagna cu carne de pui

Reteta Lasagna cu carne

Lasagna cu carne de pui

Ingrediente

  • * Sosul Bechamel:
  • * 50 g unt
  • * 2 linguri faina
  • * 500 ml lapte
  • * 1/2 lingurita nucsoara
  • * sare si piper
  • * Sosul cu carne:
  • * 200 ml suc de rosii
  • * 2 rosii
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1 piept de pui
  • * 3 catei usturoi
  • * 2 linguri ulei de masline
  • * rozmarin si busuioc
  • * sare si piper
  • * In plus:
  • * 16 foi lasagna
  • * 400 g cascaval
  • * 200 g mozzarela

Mod de preparare Lasagna cu carne:

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele, cate putin, apoi condimentele si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Sosul cu carne:

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline, la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare.

Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de foi de lasagna, se unge cu sos Bechamel, apoi sosul cu carne. Se presara cu cascaval din belsug. Acoperim cu un alt strat de foi si procedam pana se termina umplutura. Peste ultimul strat de foi se presara din nou cascaval si mozzarela taiata felii.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade, vreme de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

A iesit atat de buna incat am primit dezlegare sa mai fac inca o data. :))

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

alison 6 noiembrie 2009 - 5:45

miha,ce deliciu! a placut si la pitici?o zi buna!

Răspuns
Nati 6 noiembrie 2009 - 6:17

Ooo, pai daca ti s-a mai cerut inca o data, e mare lucru. Ai reusit sa-i impresionezi bine de tot! 😀
Foarte bine arata lasagna, poza e atit de apetisanta!

Răspuns
miha.ela 6 noiembrie 2009 - 10:44

Salutare, observ ca nici una din fetele care au comentat pana acum nu ti-au atras atentia ca din titlul postului lipseste un “n”
Spor la bucatarit, salivez de fiecare data cand te vizitez. 🙂

Răspuns
Miha 6 noiembrie 2009 - 10:49

Miha, multumesc de atentionare! 🙂

Viteza fu de vina! :))

Răspuns
Nati 6 noiembrie 2009 - 12:15

Nici nu m-am uitat la denumire, ochii mei s-au dus direct la poze..

Răspuns
Anonymous 6 ianuarie 2011 - 19:15

foile de lasagna se fierb inainte sau se aseaza in vas, nefierte? Mersi:)

Răspuns
Miha 6 ianuarie 2011 - 19:54

Eu le-am pus nefierte. Am vazut si variante cu foile fierte inainte, dar chiar nu e cazul.

Răspuns
Lasagna cu carne si foi proaspete 30 octombrie 2012 - 9:26

[…] astazi va propun o reteta cu carne, excelenta pentru masa se pranz si nu numai. Este o reeditare la lasagna cu carne ce-am facut-o cu ceva vreme in urma, dar de data aceasta am folosit foi facute in casa, dupa […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: