Tarta cu caramel si ciocolata

de Miha
344 vizualizări
Tarta cu caramel si ciocolata

Avem nevoie de:

* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.

Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

* Pentru caramel:

* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.

Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,

nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.

Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

Narnia 4 noiembrie 2009 - 23:48

Wow, Miha ! E frumaoasa si poza si tarta, iti vine sa musti din ea. 🙂

Răspuns
Livia 5 noiembrie 2009 - 9:13

E si frumoasa si suna tare apetisant. Deci reteta se fura 😀 , eu voi incerca varianta de tort nu tarta, cu blat. Sigur o voi face curand 😉

Răspuns
Daniela 5 noiembrie 2009 - 9:33

Uau, ce tarta dulce… si ce bine arata, salvez reteta…
Ca sa nu mai zic ca-n ultimul timp, ne/le cam potrivim cu mincarurile noastre. Pupici !

Răspuns
Just me 5 noiembrie 2009 - 13:18

f bine arata…..hmmmm ce bunatate!

Răspuns
Lilia 5 noiembrie 2009 - 15:42

O nebunie. Ca si toate celelalte retete.
Drept multumire, ti-am lasat un premiu pe blog. Regula zice sa te anunt pe blogul tau 🙂

Răspuns
Gabriela Cara 5 noiembrie 2009 - 15:47

Ooo, da! Muulte calorii, deci bun, bun. Arata tare bine si sunt sigura ca este tare buna.
Te pup!

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2009 - 21:26

Multumesc Narnia! Poza e foarte aproape de realitate! 🙂

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2009 - 21:27

Livia, caramelul se intareste destul de mult, nu cred ca se poate manca cu lingurita. Poate doar sa-l lasi mai moale cand il prepari. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2009 - 21:28

Pupici cuscra draga! Am vazut tarta ta delicioasa! Am si notat reteta! 🙂

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2009 - 21:28

Just me, multumesc!

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2009 - 21:29

Lilia, multumesc! Trec curand sa iau premiul de la tine! Te pup!

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2009 - 21:30

Gabriela, unde-s calorii multe e si bun, asa-i? :))

Pup!

Răspuns
Anonymous 2 martie 2011 - 13:23

Apetisanta si simplu de executat.

Răspuns
Miha 2 martie 2011 - 13:27

Si buuuna…buna rau. :)))

Răspuns
Anonymous 2 martie 2011 - 13:28

Insa nu inteleg de ce nu am putut comenta decat ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

Răspuns
Anonymous 2 martie 2011 - 13:34

Nu inteleg care e povestea vis-a-vis de postarea comentariilor.Uneori nu pot in nici un chip ori e posibil doar ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

Răspuns
Miha 2 martie 2011 - 13:34

Comentariile sunt permise tuturor. Nu stiu de ce n-ai putut comenta decat ca anonim. 🙂

Răspuns
Anonymous 22 ianuarie 2012 - 18:30

azi am facut si eu tarta este super un pic prea dulce pt mine , eu am lasat caramelul sa fiarba 20 minute si sa putut taia MULTUMESC DE RETETA

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2012 - 19:34

Cu placere.

Caramelul e dulce, tocmai de aceea prajitura trebuie savurata in portii mici. :))

Răspuns
Raluca 2 februarie 2014 - 14:48

Buna,
Am facut si eu aseara, a iesit demential 🙂
Nu ma gandeam ca o sa-mi iasa atat de buna!
Felicitari pentru retetele de pe site!

Răspuns
Miha 2 februarie 2014 - 16:32

Ma bucur ca ti-a placut! Sa o papati sanatosi! >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: