![]() |
|
Tarta cu caramel si ciocolata |
Avem nevoie de:
* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt
Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.
Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.
* Pentru caramel:
* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata
Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.
Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.
* Pentru glazura:
* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.
Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,
nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.
Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.
21 comentarii
Wow, Miha ! E frumaoasa si poza si tarta, iti vine sa musti din ea. 🙂
E si frumoasa si suna tare apetisant. Deci reteta se fura 😀 , eu voi incerca varianta de tort nu tarta, cu blat. Sigur o voi face curand 😉
Uau, ce tarta dulce… si ce bine arata, salvez reteta…
Ca sa nu mai zic ca-n ultimul timp, ne/le cam potrivim cu mincarurile noastre. Pupici !
f bine arata…..hmmmm ce bunatate!
O nebunie. Ca si toate celelalte retete.
Drept multumire, ti-am lasat un premiu pe blog. Regula zice sa te anunt pe blogul tau 🙂
Ooo, da! Muulte calorii, deci bun, bun. Arata tare bine si sunt sigura ca este tare buna.
Te pup!
Multumesc Narnia! Poza e foarte aproape de realitate! 🙂
Livia, caramelul se intareste destul de mult, nu cred ca se poate manca cu lingurita. Poate doar sa-l lasi mai moale cand il prepari. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!
Pupici cuscra draga! Am vazut tarta ta delicioasa! Am si notat reteta! 🙂
Just me, multumesc!
Lilia, multumesc! Trec curand sa iau premiul de la tine! Te pup!
Gabriela, unde-s calorii multe e si bun, asa-i? :))
Pup!
Apetisanta si simplu de executat.
Si buuuna…buna rau. :)))
Insa nu inteleg de ce nu am putut comenta decat ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!
Nu inteleg care e povestea vis-a-vis de postarea comentariilor.Uneori nu pot in nici un chip ori e posibil doar ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!
Comentariile sunt permise tuturor. Nu stiu de ce n-ai putut comenta decat ca anonim. 🙂
azi am facut si eu tarta este super un pic prea dulce pt mine , eu am lasat caramelul sa fiarba 20 minute si sa putut taia MULTUMESC DE RETETA
Cu placere.
Caramelul e dulce, tocmai de aceea prajitura trebuie savurata in portii mici. :))
Buna,
Am facut si eu aseara, a iesit demential 🙂
Nu ma gandeam ca o sa-mi iasa atat de buna!
Felicitari pentru retetele de pe site!
Ma bucur ca ti-a placut! Sa o papati sanatosi! >:D<