Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu caramel si ciocolata

loading...
Tarta cu caramel si ciocolata

Avem nevoie de:

* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.

Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

* Pentru caramel:

* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.

Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,

nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.

Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Wow, Miha ! E frumaoasa si poza si tarta, iti vine sa musti din ea. 🙂

  2. E si frumoasa si suna tare apetisant. Deci reteta se fura 😀 , eu voi incerca varianta de tort nu tarta, cu blat. Sigur o voi face curand 😉

  3. Uau, ce tarta dulce… si ce bine arata, salvez reteta…
    Ca sa nu mai zic ca-n ultimul timp, ne/le cam potrivim cu mincarurile noastre. Pupici !

  4. f bine arata…..hmmmm ce bunatate!

  5. O nebunie. Ca si toate celelalte retete.
    Drept multumire, ti-am lasat un premiu pe blog. Regula zice sa te anunt pe blogul tau 🙂

  6. Ooo, da! Muulte calorii, deci bun, bun. Arata tare bine si sunt sigura ca este tare buna.
    Te pup!

  7. Multumesc Narnia! Poza e foarte aproape de realitate! 🙂

  8. Livia, caramelul se intareste destul de mult, nu cred ca se poate manca cu lingurita. Poate doar sa-l lasi mai moale cand il prepari. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  9. Pupici cuscra draga! Am vazut tarta ta delicioasa! Am si notat reteta! 🙂

  10. Just me, multumesc!

  11. Lilia, multumesc! Trec curand sa iau premiul de la tine! Te pup!

  12. Gabriela, unde-s calorii multe e si bun, asa-i? :))

    Pup!

  13. Anonymous says:

    Apetisanta si simplu de executat.

  14. Si buuuna…buna rau. :)))

  15. Anonymous says:

    Insa nu inteleg de ce nu am putut comenta decat ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

  16. Anonymous says:

    Nu inteleg care e povestea vis-a-vis de postarea comentariilor.Uneori nu pot in nici un chip ori e posibil doar ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

  17. Comentariile sunt permise tuturor. Nu stiu de ce n-ai putut comenta decat ca anonim. 🙂

  18. Anonymous says:

    azi am facut si eu tarta este super un pic prea dulce pt mine , eu am lasat caramelul sa fiarba 20 minute si sa putut taia MULTUMESC DE RETETA

  19. Cu placere.

    Caramelul e dulce, tocmai de aceea prajitura trebuie savurata in portii mici. :))

  20. Raluca says:

    Buna,
    Am facut si eu aseara, a iesit demential 🙂
    Nu ma gandeam ca o sa-mi iasa atat de buna!
    Felicitari pentru retetele de pe site!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: