Gogosi

de Miha
197 vizualizări
Gogosi
Gogosi
Mod de preparare Gogosi: Se pune drojdia la dospit, impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se… Aluat dulce Gogosi European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500g faina
  • 25 g drojdie

Mod de preparare Gogosi:

Se pune drojdia la dospit, impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin.

Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se intinde o foaie de 2 cm grosime si se taie in formele dorite. Se mai lasa gogosile un pic pe masa sa creasca, apoi se prajesc in uleiul bine incins. Ca sa le infurii :)) le-am facut cu degetul mare cate o gaura pe mijloc.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

Eu am folosit din nou masina de paine 😛 la programul de framantare+dospire. Sa-i dea Dumnezeu sanatate aluia ce-a inventat masina asta. :))

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Danelutza 22 februarie 2009 - 11:51

Pap si eu o gogosica, dar nu le fac, pentru ca dupa aia trebuie sa le maninc pe toate, ca Isabella linge doar zaharul si maninca una, restul sint pentru mami… hi, hi…

Răspuns
Miha 22 februarie 2009 - 11:57

Si lui Robert ii plac tare mult pentru ca au mult zahar,altfel nu cred ca ar manca prea multe. Sau…s-ar putea sa ma insel…:))

Răspuns
misha 22 februarie 2009 - 12:10

Mmmm! Ce pofta mi-ai facut! Ma duc sa sparg ouale :))))
Pupicei.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: