Aluat dospit

Paine impletita

loading...

Avem nevoie de:

25 g drojdie
30 ml ulei
150 ml apa
150 ml lapte
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
500-550 g faina

Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat elastic,care nu se lipeste de vas. Daca mai trebuie mai adaugati faina,dar nu prea multa. Se lasa la crescut in jur de 30 de minute.Sau cu cat mai mult cu atat mai bine. 😉
Se pune aluatul pe masa de lucru si se mai framanta cu putina faina sa nu se lipeasca.
Se rupe 1/3 din aluat. Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri de lungimea tavii in care va fi coapta painea. Cele trei rulouri mai groase se impletesc. Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza putin.
Se impletesc si celelate rulouri mai subtiri si se aseaza peste celelate trei. Se aplatizeaza putin.
Se lasa painea sa creasca 20 minute. Se unge cu ou si se presara susan sau mac.
Se coace la 180 grade timp de 35-40 minute.

Ieri am facut painica asta sub forma de colacel,e mai interesant pentru copilasi. 🙂

loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. In primul rand „Bine te-am gasit!”. Ai un blog minunat cu retete delicioase. Cu siguranta ma voi inspira de-aici.
    Painica e o frumusete! Imi plac aluaturile dospite. Ale tale sunt imbietoare toate.
    O saptamana placuta, iti doresc!

  2. Flori,bine ai venit! Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si te mai astept pe aici! 😉

    Si tu ai un blog tare delicios! 😉

  3. Buna miha!

    Imi place blogul tau!

    (Am recunoscut reteta asta – am scris-o eu pe Culinar acum cativa ani… – ce mica-i lumea!
    O s-o fac si eu sub forma de colacel – arata frumos!)

    Numai bine!
    Elena

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: