Aluat dulce

Gogosi spiralate

loading...

Avem nevoie de:

120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un varf cutit sare
1 lingura zahar
150 g faina
4 oua

Amestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un sprit si modelam spiralele direct in uleiul bine incins,incepanad din centru si invartind de jur imprejur pana obtinem diametrul dorit.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant,sa se scurga excesul de grasime.

Se servesc cu zahar pudra si scortisoara.

Sau poate doriti cu o inghetata? 🙂

Sursa

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. foarte simplu si frumos! ce textura au? sunt goale pe interior ca si eclerele?

  2. Pentru o pofticioasa mica (eu), as vrea sa sa gust o gogosica mareee…

  3. Mihaaaaaaaaaa, astea erau bucuria copilarie mele,imi face bunicuta mea (Dumnzeu sa o odihneasca in pace) cu zimat (asa se zice in banat la scortisoara) si zahar praf, vai,vai,insa avea un spritz special cu care le facea si apoi le prajea in ulei,si mai ceva, cred ca la noi in Banat se pun si crumpi in alat, tiii da bune is,nu am mai mancat de secole, te tzuc moldoveanco!

  4. Ellis,nu sunt goale pe dinauntru. Asa am crezut si eu ca se vor face,dar nu…n-au fost goale.

  5. Cuscra,facem imediat o gogosica mareeee :)) special pentru tine. Pup!

  6. Pup si eu banatanco! 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: