Aluat dulce / Dulciuri

Churros

Curros cu sos caramel

Copiii mei sunt tare incantati de fiecare data cand le fac gogosi si le mananca cu pofta de fiecare data. Eu n-as putea spune ca ma dau in vant dupa ele, dar am cedat rugamintilor si am gasit astfel ocazia de a largi colectie de retete de gogosi cu aceasta reteta de Churros ce o aveam bine pusa deoparte de ceva vreme 😉

Curros cu sos caramel

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Churros:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare si esenta de vanilie.

Punem aluatul  intr-un posh, cu dui in forma de stea si plonjam aluatul direct in tigaia cu ulei bine incins.

  • Eu am modelat aluatul sub forma de bastonase. Am spritat aluatul in tigaie si cand a ajuns la lungimea dorita l-am taiat cu ajutorul unui foarfece de bucatarie. Daca vi se pare prea greu, puteti sprita aluatul pe bucatele de hartie de copt si le puneti la prajit cu hartia de copt in sus (aceasta se va desprinde foarte repede si usor)

Se prajesc la foc mediu pe ambele parti si se scot pe un platou acoperit cu servetele de bucatarie.

Se servesc pudrate cu zahar. Sau cu sos de ciocolata. Sau cu sos caramel. Noi l-am ales pe cel din urma! 😉 Au fost un deliciu!

Pofta buna si voua! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. mariana says:

    Buna, de fapt e aluat oparit nu-i asa?
    Arata foarte bine.

  2. Tudic Adelina says:

    vreau sa incerc si eu sa fac churros. Dar acel sos de caramel cum se face? Sunt curioasa si de ala 😀

  3. Stroescu Mihaela says:

    M-am bucurat foarte mult să găsesc această rețetă. Am mâncat churros în Spania, la fieste. Eram mică atunci. Acum sunt un pic mai mare :)) și vreau să le fac și alor mei, ca desert. Mulțumesc!

  4. Alex says:

    Mâine fac churros am sa va spun Cum a ieșit. …

  5. Ce să fac? Nu am posh.

    • Poti folosi o punga mai groasa careia ii tai un colt. Vor avea o alta forma, dar daca nu avem ne descurcam cumva 🙂

  6. Iștoc-cozi says:

    Mulțumesc frumos de rețetă,sper că va ieși minunat

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: