Aluat dulce / Dulciuri

Churros

Curros cu sos caramel

Copiii mei sunt tare incantati de fiecare data cand le fac gogosi si le mananca cu pofta de fiecare data. Eu n-as putea spune ca ma dau in vant dupa ele, dar am cedat rugamintilor si am gasit astfel ocazia de a largi colectie de retete de gogosi cu aceasta reteta de Churros ce o aveam bine pusa deoparte de ceva vreme 😉

Curros cu sos caramel

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Churros:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare si esenta de vanilie.

Punem aluatul  intr-un posh, cu dui in forma de stea si plonjam aluatul direct in tigaia cu ulei bine incins.

  • Eu am modelat aluatul sub forma de bastonase. Am spritat aluatul in tigaie si cand a ajuns la lungimea dorita l-am taiat cu ajutorul unui foarfece de bucatarie. Daca vi se pare prea greu, puteti sprita aluatul pe bucatele de hartie de copt si le puneti la prajit cu hartia de copt in sus (aceasta se va desprinde foarte repede si usor)

Se prajesc la foc mediu pe ambele parti si se scot pe un platou acoperit cu servetele de bucatarie.

Se servesc pudrate cu zahar. Sau cu sos de ciocolata. Sau cu sos caramel. Noi l-am ales pe cel din urma! 😉 Au fost un deliciu!

Pofta buna si voua! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,25 din 5)
Încarc...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. mariana says:

    Buna, de fapt e aluat oparit nu-i asa?
    Arata foarte bine.

  2. Tudic Adelina says:

    vreau sa incerc si eu sa fac churros. Dar acel sos de caramel cum se face? Sunt curioasa si de ala 😀

  3. Stroescu Mihaela says:

    M-am bucurat foarte mult să găsesc această rețetă. Am mâncat churros în Spania, la fieste. Eram mică atunci. Acum sunt un pic mai mare :)) și vreau să le fac și alor mei, ca desert. Mulțumesc!

  4. Alex says:

    Mâine fac churros am sa va spun Cum a ieșit. …

  5. Ce să fac? Nu am posh.

    • Poti folosi o punga mai groasa careia ii tai un colt. Vor avea o alta forma, dar daca nu avem ne descurcam cumva 🙂

  6. Iștoc-cozi says:

    Mulțumesc frumos de rețetă,sper că va ieși minunat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂 Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida: Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida: […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]

Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

De cele mai multe ori, atunci cand fac cornuri pufoase trebuie sa fac din minim 1 kg de faina. Si fac si cu ciocolata, fac si cu nuca… sa fie pentru toata lumea. De aceasta data am incercat si varianta de cornuri pufoase cu rahat. Absolut delicioase! Mod de preparare […]