Prajituri / Retete de prajituri

Patratele cu ciocolata

loading...

Avem nevoie de:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt
* 50 g ciocolata alba pt decor

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Taiem patratele pe care le decoram cu ciocolata alba topita.

Sursa

Aceasta reteta a fost incercata si de Valentina.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. ce bunatate! ne omori cu ciocolata! pup

  2. Arata atita de zemoase, parca ar fi BROWNIES… O seara placuta! Cami

  3. Que lindos estes quadradinhos de chooclate. Já levo a receita comigo.

  4. Graças Elisabete! Ainda bem que gostou e que me convenceu a levá-los para casa. :))

    Eu escrevi com a ajuda do Google, espero ser qualquer coisa inteligível. :))

  5. Miha este foarte buna asa cum ti-am spus si pe Facebook. Am avut o mica aventura sa pot pregati reteta. Am plecat de la idea de a face o negreasa. Cand cautasem cutia de cacao aveam doar 2 linguri in loc de 3 cum era retzeta. Si ma gandisem sa caut alta reteta cu mai putina cacao. Gasesc reteta de patratele de ciocolata si ma hotarasc sa o pregatesc. Nu aveam 70 g cacao. Aveam doar 20g. Am impartit ingredientele in 3,8 si mi-a iesit… 55g faina, 20 g cacao, 4 g praf de copt, 66g zahar, 10ml ulei si 119 ml lapte. Forma o aveam de cozonac. L-am lasat la 175 grade Celsius 18 minute. L-am incercat cu scobitoarea. Apoi am pus ciocolata Alba topita si amestecata cu UNT si putina frisca lichida. O bunatate… Multumesc de reteta…

  6. Felicitari Falina, te-ai descurcat de minune.

  7. Multumesc Miha. Dar daca-ti spun sincer ceia ce m-a decís sa incerc reteta a fost faptul ca nu are ou. Avem niste prieteni ce au un copil cu alergie la ou. Si fata mea a avut alergie la ou de mica dar multumesc Domnului ca i-a trecut…
    Cand mi-am dat seama ca nu avea oua zic oricum ar fi trebuie sa pregatesc reteta. Si de aceia am vrut sa vad cum este. Azi chiar i-am invitat la o cafea si ñu a mai ramas nimic din prajitura. 🙂
    iti trimit o poza ca sa o vezi… In loc de patrata am taiat triunghiuri… :-p
    te pup.

  8. Am primit pozele, Valentina! 🙂

    Intr-adevar, la o cafeluta merge de minune.

  9. Miha sunt Valentina…
    Am vazut comentariul tau la mine pe blog… cand am facut reteta prima data nu aveam un blog dar de acum am sa mai public si specific cand sunt retete de la tine ca am facut cateva si mi-au placut. Multumesc ca ai publicat poza mea la tine pe blog… m-am bucurat tare mult si sa stii ca pana ieri nu am vazut-o…
    Te pupic dulce si te urmaresc in continuare…(de multe ori imi vine sa pregatesc o multime din retetele tale dar nu am timp si toate imi plac mult… Felicitari pentru tot ce faci…

  10. Multumesc Valentina!
    Felicitari si tie pentru toate si mai ales pentru blog, care este super! 😉
    Imbratisari de la Iasi!

  11. Of Miha draga ,toate sant asa de apetisante ca nu mai pot !Sa tot mananci!

  12. Multumesc! ;;)

    Sunt si usor de facut! :)))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: