Aluat dospit

Paine impletita in 6

loading...

by Laura Adamache

Avem nevoie de:

100 ml lapte
200 ml apa
2 lingurite drojdie
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
550 g faina

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ 🙂 egale,pe care le intindem sub forma de sul.

Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa…:)))

Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Promit sa revin cu poze la fiecare pas in parte.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.

Cam asa arata painea impletita si pusa la crescut cam o ora in tava pe hartie de copt.

Se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.

Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.

Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. 🙂

loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Wow, Miha! E tare faina painica ta. Ai manute magice 🙂

  2. Multumesc Sabina! 🙂 Incerc sa ma perfectionez! :))

  3. Arata atat de bine, parca ii si simt aroma 😀

  4. ce minute fermecate!in veci nu as reusi asa ceva!super piinica ta!

  5. mi-nu-na-ta! 😀

  6. Da Iulia…miroase atat de bineeee…:)

  7. Alison,nici eu nu credeam ca am sa reusesc vreodata. Trebuie doar putin exercitiu,pana prinzi miscarile.Dupa aceea ai sa vezi ce usor ti se va parea. 🙂

  8. Multumesc Diamond! Pup! 🙂

  9. ce pufoasa este……bravo, Miha,ce impletitura tare! notez reteta, caci sunt fan paine de casa, iar asa creatie merita toata lauda!

  10. Flori,stiam ca esti fan paine de casa si eram sigura ca o sa-ti placa! 🙂 Pup si mersi de aprecieri!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: