Paine impletita in 6

de Miha
39 vizualizări
Paine impletita in 6

Reteta Paine impletita in 6

Paine impletita in 6
Reteta Paine impletita in 6 Mod de preparare Paine impletita in 6: Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva… Aluat dospit Paine impletita in 6 European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 550 g faina

Mod de preparare Paine impletita in 6:

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat nelipicios, altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ 🙂 egale, pe care le intindem sub forma de sul.

Prindem toate sulurile la un capat, presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

  • Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins. Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit, parul papusii Amirei, niste plastilina de la Robert, niste aluat simplu facut din faina si apa… :)))

Deci, pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga. Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

  • Promit sa revin cu poze la fiecare pas in parte.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte, le presam unele peste altele.

Cam asa arata painea impletita in 6 si pusa la crescut cam o ora in tava pe hartie de copt.

Se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.

Se da la cuptorul incins la 200 grade, pana se rumeneste.

Crocanta la exterior si pufoasa la interior, o minunatie. 🙂

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Sabina 8 septembrie 2009 - 13:51

Wow, Miha! E tare faina painica ta. Ai manute magice 🙂

Răspuns
Miha 8 septembrie 2009 - 13:53

Multumesc Sabina! 🙂 Incerc sa ma perfectionez! :))

Răspuns
iulia 8 septembrie 2009 - 15:49

Arata atat de bine, parca ii si simt aroma 😀

Răspuns
alison 8 septembrie 2009 - 19:08

ce minute fermecate!in veci nu as reusi asa ceva!super piinica ta!

Răspuns
diamond 8 septembrie 2009 - 21:47

mi-nu-na-ta! 😀

Răspuns
Miha 8 septembrie 2009 - 21:49

Da Iulia…miroase atat de bineeee…:)

Răspuns
Miha 8 septembrie 2009 - 21:49

Alison,nici eu nu credeam ca am sa reusesc vreodata. Trebuie doar putin exercitiu,pana prinzi miscarile.Dupa aceea ai sa vezi ce usor ti se va parea. 🙂

Răspuns
Miha 8 septembrie 2009 - 21:50

Multumesc Diamond! Pup! 🙂

Răspuns
Flori 9 septembrie 2009 - 5:50

ce pufoasa este……bravo, Miha,ce impletitura tare! notez reteta, caci sunt fan paine de casa, iar asa creatie merita toata lauda!

Răspuns
Miha 9 septembrie 2009 - 7:46

Flori,stiam ca esti fan paine de casa si eram sigura ca o sa-ti placa! 🙂 Pup si mersi de aprecieri!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: