Tort Fluture

de Miha
75 vizualizări

Luna noiembrie e plina de aniversari in familie…Si implicit de multe torturi…:))

Acest tort l-am facut pentru nepotica Stefania, cu ocazia implinirii primului anisor din viata. Viata pe care i-o dorim plina numai de bucurii.

* Pentru baza tortului:

* 15 oua
* 500 g zahar
* 7 linguri ulei
* 5 linguri amidon
* 4 linguri cacao
* 2 plicuri praf de copt
* 15 linguri faina
* esenta de vanilie si rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. In una din  parti punem vanilia, in celelalte 2 esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi maro intr-o tava (cea mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

E acelasi blat ce l-am folosit si pentru tortul trenulet.

* Crema ganache de ciocolata alba:

* 400 g ciocolata alba
* 700 ml frisca lichida
* 10 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

* Crema ganache de ciocolata amaruie:

* 400 g ciocolata amaruie
* 700 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

* Glazura:

* 400 g ciocolata amaruie
* 200 ml frisca lichida
* 100 g unt

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

* Pentru fluture:
* 5 oua
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 5 linguri faina
* 1 praf de copt
* 2 linguri ulei

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste.

Blatul se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate. :)) Se decupeaza forma aripilor, se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema preferata. Eu am mai facut o portie mica de crema ganache de cioco alba.

* Pentru decor:

* frisca
* nuca de cocos colorata

Floricelele le-am decupat dintr-un blat de krem a la krem.

Sectiune…

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Daniela 28 noiembrie 2009 - 16:43

Vreau si eu o aripioara de fluturas… sau macar o floricica de pe tort… Felicitari cuscra, esti fenomenala cu torturile tale, asa ca… Isabella va fi o fericita dulce cu asa o soacra…

Răspuns
Cami 28 noiembrie 2009 - 16:56

In primul rind, sa-ti traiasca scumpetea frumusetea de nepotica Stefania. Ptiu sa nu o deochi! Cred ca stateam si eu pentru ea ore intregi sa fac o bunatate. Ai facut inca o familie fericita cu acest tort minunat! O seara placuta! Cami

Răspuns
Ana-Maria 28 noiembrie 2009 - 19:01

La multi ani! Sa creasca mare si sa umple viata parintilor ei numai cu bucurii!:)

Răspuns
Oana 28 noiembrie 2009 - 19:29

Cat de frumos e!….super torturi faci. Vineri incerc si eu un tort cu zane si ponei pentru finuta noastra. Cred ca o sa ma distrez cu tortul asta, sotul meu pentru ca are mai mult talent artistic o sa faca din fondant ponei si zane si imi place pentru ca e foarte implicat, si-a luat chiar si plastilina sa incerce inainte. Sper sa ne iasa la fel de frumos ca ale tale. Pup

Răspuns
ellis 28 noiembrie 2009 - 20:02

LA MULTI ANI NEPOTELEI SI SA O IUBEASCA TARE ]E MATUSICA EI CARE I-A FACUT UN ASA MINUNAT TORT!

P.S. mai asteptam, repede repede un alt tort deosebit! stim noi…

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2009 - 20:54

Multumesc cuscra!

Noruca mea e o dulce si fara torturile mele. Dar nu m-ar deranja sa o rasfat cu cate ceva dulce.

Va pup!

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2009 - 20:56

Multumim Ana-Maria! Te pupam cu drag!

Răspuns
alison 28 noiembrie 2009 - 20:57

la multi ani,stefaniei,a avut un tort superb!

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2009 - 20:57

Multumim Cami!
Intr-adevar e o dulceata de fetita si merita un tort pe masura. Mare :)) si bun!

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2009 - 20:58

oana, multumesc!

Mi-ar placea si mie sa fac torturi cu martipan, dar n-am talent artistic. :)) Iar sotul meu…nici pe departe.

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2009 - 20:59

Multumesc Ellis.

Tine aproape Ellis, ca vine curand! :))

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2009 - 21:00

Multumim Alison draga mea!

Răspuns
Elisabete 28 noiembrie 2009 - 22:17

Magnífico.

Răspuns
Mirela 28 noiembrie 2009 - 22:54

Mihule,wauuu,ce de torturi frumoase ai fcaut,super!!!Felicitari!!!
Sa-ti traiasca nepotica…si La multi ani de azi pt Amira cea scumpa!!!Frumoasa si gargarita ei si trenul lui Robert…ai muncit ceva draga mea,dar sunt sigura ca a meritat si mai ales ca ,copilasii au fost super incantati!!!!
Va pupam cu drag!!!

Răspuns
Alexandrina 29 noiembrie 2009 - 21:15

Foarte frumos tortul! Imi place in mod deosebit, sigur a fost si gustos; cred ca oricine si-ar dori un asemenea tort.
Sa-ti traiasca nepotica, sa creasca mare, sanatoasa!

Răspuns
abramburika 30 noiembrie 2009 - 21:34

La multi ani nepotelei, tare dragalasa!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: