Retete de prajituri / Torturi

Tort Fluture

loading...

Luna noiembrie e plina de aniversari in familie…Si implicit de multe torturi…:))

Acest tort l-am facut pentru nepotica Stefania, cu ocazia implinirii primului anisor din viata. Viata pe care i-o dorim plina numai de bucurii.

* Pentru baza tortului:

* 15 oua
* 500 g zahar
* 7 linguri ulei
* 5 linguri amidon
* 4 linguri cacao
* 2 plicuri praf de copt
* 15 linguri faina
* esenta de vanilie si rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. In una din  parti punem vanilia, in celelalte 2 esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi maro intr-o tava (cea mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

E acelasi blat ce l-am folosit si pentru tortul trenulet.

* Crema ganache de ciocolata alba:

* 400 g ciocolata alba
* 700 ml frisca lichida
* 10 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

* Crema ganache de ciocolata amaruie:

* 400 g ciocolata amaruie
* 700 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

* Glazura:

* 400 g ciocolata amaruie
* 200 ml frisca lichida
* 100 g unt

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

* Pentru fluture:
* 5 oua
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 5 linguri faina
* 1 praf de copt
* 2 linguri ulei

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste.

Blatul se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate. :)) Se decupeaza forma aripilor, se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema preferata. Eu am mai facut o portie mica de crema ganache de cioco alba.

* Pentru decor:

* frisca
* nuca de cocos colorata

Floricelele le-am decupat dintr-un blat de krem a la krem.

Sectiune…

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Vreau si eu o aripioara de fluturas… sau macar o floricica de pe tort… Felicitari cuscra, esti fenomenala cu torturile tale, asa ca… Isabella va fi o fericita dulce cu asa o soacra…

  2. In primul rind, sa-ti traiasca scumpetea frumusetea de nepotica Stefania. Ptiu sa nu o deochi! Cred ca stateam si eu pentru ea ore intregi sa fac o bunatate. Ai facut inca o familie fericita cu acest tort minunat! O seara placuta! Cami

  3. La multi ani! Sa creasca mare si sa umple viata parintilor ei numai cu bucurii!:)

  4. Cat de frumos e!….super torturi faci. Vineri incerc si eu un tort cu zane si ponei pentru finuta noastra. Cred ca o sa ma distrez cu tortul asta, sotul meu pentru ca are mai mult talent artistic o sa faca din fondant ponei si zane si imi place pentru ca e foarte implicat, si-a luat chiar si plastilina sa incerce inainte. Sper sa ne iasa la fel de frumos ca ale tale. Pup

  5. LA MULTI ANI NEPOTELEI SI SA O IUBEASCA TARE ]E MATUSICA EI CARE I-A FACUT UN ASA MINUNAT TORT!

    P.S. mai asteptam, repede repede un alt tort deosebit! stim noi…

  6. Multumesc cuscra!

    Noruca mea e o dulce si fara torturile mele. Dar nu m-ar deranja sa o rasfat cu cate ceva dulce.

    Va pup!

  7. Multumim Ana-Maria! Te pupam cu drag!

  8. la multi ani,stefaniei,a avut un tort superb!

  9. Multumim Cami!
    Intr-adevar e o dulceata de fetita si merita un tort pe masura. Mare :)) si bun!

  10. oana, multumesc!

    Mi-ar placea si mie sa fac torturi cu martipan, dar n-am talent artistic. :)) Iar sotul meu…nici pe departe.

  11. Multumesc Ellis.

    Tine aproape Ellis, ca vine curand! :))

  12. Multumim Alison draga mea!

  13. Magnífico.

  14. Mihule,wauuu,ce de torturi frumoase ai fcaut,super!!!Felicitari!!!
    Sa-ti traiasca nepotica…si La multi ani de azi pt Amira cea scumpa!!!Frumoasa si gargarita ei si trenul lui Robert…ai muncit ceva draga mea,dar sunt sigura ca a meritat si mai ales ca ,copilasii au fost super incantati!!!!
    Va pupam cu drag!!!

  15. Foarte frumos tortul! Imi place in mod deosebit, sigur a fost si gustos; cred ca oricine si-ar dori un asemenea tort.
    Sa-ti traiasca nepotica, sa creasca mare, sanatoasa!

  16. La multi ani nepotelei, tare dragalasa!!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: