Aluat dulce

Gogosi cu mere

loading...

* 120 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingura ulei
* 50 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 cutie crema de unt Milli
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 550 g faina

* Pentru umplutura:

* 2 mere
* 2 lingurite scortisoara
* 2 linguri zahar

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.

Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.

L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.

Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.

Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.

Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.

Sursa

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Vai Miha ce bunatate ai facut tu acolo….musai trebuie incercata…O duminica placuta iti doresc!

  2. O trimit pe nor’ta la tine, ca faci prea multe bunatati. Gogoselele astea arata mincabile rau…

  3. gogosi cu mere n-am facut niciodata dar m-ai convins.arata super bine.pupici

  4. Eu am facut gogosi cu mere, dar niciodata atat de aratoase..yamm..

  5. Daca vin la tine maine mai ai vreo gogsica si pentru mine? Pleeeaaase?

  6. arata grozav si imi inchipui ce bune trebuie sa fie

  7. Mortaleeeeee! Mi-ai facut o pofta, yamii, pupici.

  8. Ce ideie grozava!
    Nu am vazut niciodata gogosi, asa aratoase!
    Cu permisul tau imi iau notite!
    Iti doresc o saptamana buna!

  9. cu mere,ce idee minunata!

  10. Foarte faine au iesit Miha. Sper ca v-au placut. Te pup

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: