Reteta Gogosi cu gem de citrice
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 300 g faina
- 100 ml lapte
- 50 g unt
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 ou + 2 galbenusuri
- esenta de vanilie
- 150 g gem de citrice
Mod de preparare Gogosi cu gem de citrice:
Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare + dospire.
L-am lasat mai mult la dospit, cat am fost la plimbare cu domnisoara mica. Cand ne-am intors acasa aluatul arata asa… 🙂
Aluatul l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri. Apoi am pus cate o lingurita de gem de citrice din loc in loc pe una din ele.
Dupa ce-am terminat de repartizat gemul, am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat, in asa fel incat sa „prind” gramajoara de gem la mijloc.
Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa, apoi le-am prajit in ulei bine incins. Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.
Restul de aluat l-am adunat si framantat putin, am intins o alta foaie si am decupat cerculete, care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi :))
Si o sectiune plina cu gem…:)
2 comentarii
cred ca-s delicioase,ca arata super!si gemul la fel,eu inca nu am facut asa ceva la masina…nu uita sa treci sa iei premii de la mine!
Alison,nici eu n-am mai facut pana acum.De fapt,n-am facut niciodata dulceata sau gem. 😀 Dar de acu sigur voi mai face. 🙂
Uite acu trec sa iau premiul…ca peste zi cine stie ce mai am de facut si nu mai apuc!?!
Multumesc!