Gogosi cu gem de citrice

de Miha
168 vizualizări
Gogosi cu gem

Reteta Gogosi cu gem de citrice

Gogosi cu gem
Reteta Gogosi cu gem de citrice Mod de preparare Gogosi cu gem de citrice: Am pus toate ingredientele in masina de paine,… Aluat dulce Gogosi cu gem de citrice European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 150 g gem de citrice

Mod de preparare Gogosi cu gem de citrice:

Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare + dospire.

L-am lasat mai mult la dospit, cat am fost la plimbare cu domnisoara mica. Cand ne-am intors acasa aluatul arata asa… 🙂

Aluatul l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri. Apoi am pus cate o lingurita de gem de citrice din loc in loc pe una din ele.

Dupa ce-am terminat de repartizat gemul, am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat, in asa fel incat sa “prind” gramajoara de gem la mijloc.

Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa, apoi le-am prajit in ulei bine incins. Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.

Restul de aluat l-am adunat si framantat putin, am intins o alta foaie si am decupat cerculete, care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi :))

Si o sectiune plina cu gem…:)

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

alison 4 aprilie 2009 - 7:46

cred ca-s delicioase,ca arata super!si gemul la fel,eu inca nu am facut asa ceva la masina…nu uita sa treci sa iei premii de la mine!

Răspuns
Miha 4 aprilie 2009 - 9:57

Alison,nici eu n-am mai facut pana acum.De fapt,n-am facut niciodata dulceata sau gem. 😀 Dar de acu sigur voi mai face. 🙂

Uite acu trec sa iau premiul…ca peste zi cine stie ce mai am de facut si nu mai apuc!?!

Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: